vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul are o echipă de volei masculin în prima ligă! ProVolei, invitată în Divizia A1! Autoritățile locale trebuie să ofere răspunsul unei eventuale susțineri până în 4 iunie

  de Dan Lazăr | 2 iunie 2020, 8:15 PM | Coronavirus | Sport | Știri Arad | Topic special

  0

  Federația Română de Volei (FRV) a transmis, marți, 2 iunie, o adresă oficială cluburilor aflate pe primele locuri în liga secundă de volei masculin în care le solicită disponibilitatea de a se înscrie în Divizia A1.

  „În adresă ni se comunică să ne exprimăm disponibilitatea de a accepta înscrierea în Divizia A1, sezonul 2020-2021, până joi, 4 iunie. Acordarea locurilor pentru prima ligă se va face în funcție de clasamentul celor două serii din A2, la momentul întreruperii cauzate de pandemia de coronavirus. Cum UVVG ProVolei Arad este pe primul loc în seria de Vest a Diviziei A2, în cazul în care acceptăm propunerea federației, ne putem considera promovați în prima ligă”, declară prof. Radu Sabău, care așteaptă sprijinul autorităților locale. „Am ajuns la concluzia că nu ai ce căuta în prima divizie fără aproximativ 200 de mii de euro. Consider că este un moment prielnic pentru a readuce Aradul, după 50 de ani, din nou în Divizia A1 și sperăm ca răspunsul autorităților locale să fie unul pozitiv, iar din toamnă să aducem la Arad echipe de tradiție în voleiul masculin”, mai spune prof. Radu Sabău.

  De remarcat că suma de aproximativ 950.000 de lei, pe care oficialul ProVolei o solicită pentru întregul sezon, este una mult sub fondurile aprobate deja de Primăria Arad pentru o altă prim-divizionară din Arad, FCC Baschet, care la o primă sesiune a finanțărilor nerambursabile a primit 1.500.000 de lei, pentru o jumătate de campionat.

  Alături de baschetul feminin, Aradul mai are în prima ligă doar echipe de polo și fotbal feminin – UTA fiind însă și ea cu un picior și jumătate în Divizia A – astfel că apreciem că efortul financiar al orașului și județului nostru s-ar putea îndrepta și spre volei, sport care (și) la nivel de juniori ne face o bună propagandă, bazându-se doar pe sportivi crescuți în Arad. Așadar, mingea se află în terenul autorităților locale, care trebuie să ofere un răspuns rapid invitației primite de ProVolei Arad de a evolua în elită.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.