joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele Consiliului European susține inițiativa europarlamentarului Vlad Botoș pentru stabilirea unei zile de comemorare a victimelor pandemiei

  de - | 21 ianuarie 2021, 9:55 AM | Comunicate contra cost

  0

  Charles Michel, președintele Consiliului European, i-a răspuns pozitiv europarlamentarului USR PLUS Vlad Botoș la solicitarea de a institui o zi de comemorare a victimelor pandemiei COVID-19.

  Sunt de acord că trebuie să găsim o modalitate de a marca consecințele umane diferite și extraordinare ale pandemiei”, spune Charles Michel în răspunsul trimis eurodeputatului USR PLUS.

  La finalul anului trecut, Vlad Botoș a propus Comisiei Europene, Consiliului, Parlamentului European și celor 27 de parlamente din statele membre stabilirea unei zile comemorative a victimelor pandemiei.

  „Mă bucură răspunsul Președintelui Consiliului European, Charles Michel, care susține această idee. Peste 96 milioane de oameni au fost afectați direct de această boală, iar 3% dintre ei au pierdut lupta. Este nevoie să ne amintim de cei care au fost luați dintre noi prea devreme, este nevoie să ne amintim de greutățile prin care am trecut fiecare în parte, ca indivizi, dar și ca societate în timpul acestei pandemii, să ne amintim de minusurile de la începutul perioadei și de lupta atâtor oameni pentru a asigura cele necesare spitalelor, oamenilor care au avut nevoie de ajutor. Evident prioritatea azi este învingerea pandemiei și putem stabili mult mai liniștiți această zi comemorativă undeva în intervalul 27-30 decembrie când a început oficial vaccinarea în Europa.”, explică Vlad Botoș.

  20210120 Comemorare

   

   

  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.