Premieră la vecinii timișoreni! Robot unic în Europa Centrală și de Est, folosit în chirurgia pediatrică

  de - | 9 ianuarie 2018, 1:22 PM | Regional

  0

  Medicii de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara vor avea un ajutor important in operatiile chirurgicale complicate pe care le vor face in anii urmatori, potrivit opiniatimisoarei.ro.

  A fost achizitionat un robot ce va fi folosit in premiera la Timisoara, in chirurgia pediatrica, printr-un proiect de 3 milioane de dolari.

  Proiectul, intitulat “Implementarea chirurgie robotice la pacientii pediatrici”, se va derula pe parcursul a 5 ani (2018 – 2022), la Spitalul de Copii “Louis Turcanu”. Acest proiect este unic in Europa Centrala si de Est.

  Robotul chirurgical daVinci Model XI a fost achizitionat de Fundatia Botnar, cu sediul la Basel, in Elvetia, si adus la Timisoara inca de la jumatate lunii decembrie a anului trecut, in timp ce Universtatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” s-a angajat sa finanteze intretinerea robotului si consumabilele timp de 5 ani. Spitalul Louis Turcanu gazduieste aparatul si asigura echipa medicala care se va ocupa de el. Aceasta este formata din 6 medici, care au si facut deja un stagiu de pregatire in Israel, si mai urmeaza si altele, tot in Israel, dar si in Franta.

  Echipa de proiect este formata din doctorii Eugen Boia, Vlad David, Calin Popoiu, Radu Iacob, Corina Stanciulescu si Sorin Ursoniu.

  Citește continuarea pe opiniatimisoarei.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.