duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră chirurgicală: un om a primit o inimă de la un porc modificat genetic

  de - | 11 ianuarie 2022, 1:13 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Premieră medicală mondială, realizată de medicii de la centrul medical al Universității Maryland. Un bărbat de 57 de ani, care era pe moarte a primit, prin transplant, o inimă de porc pe care au fost nevoiți să-l modifice genetic, ca organul să fie compatibil. Operația a fost o reușită, deși doctorii spun că deocamdată este prematur să catalogheze operația un real succes.

  David Bennett (57 de ani) susține că a luat cea mai bună decizie din viața lui când a acceptat propunerea medicilor de a realiza transplantul. Pacientul, care ar fi murit dacă nu se găsea un organ compatibil, a primit o inimă de la un porc modificat genetic.

  Fie mor, fie accept acest transplant. Vreau să trăiesc. Știu că e o ruletă, dar este ultima mea șansă”, a pus bărbatul cu o zi înainte de intervenție, conform The Guardian, citat de ProTV.

  La începutul săptămânii, pacientul a ieșit din operație și a fost capabil să respire singur. Totuși, medicii îi vor monitoriza starea de sănătate vreme de câteva săptămâni, pentru a fi siguri că organismul său a acceptat organul străin, iar intervenția va trece testul cu adevărat dacă organismul pacientului va răspunde bine în următoarele luni de zile.

  Dacă va funcționa, va exista o aprovizionare nelimitată de organe pentru pacienții care suferă”, a declarat Dr. Muhammad Mohiuddin, director științific al programului de transplant de la animal la om al Universității Maryland.

  Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat de urgență operația pe 31 decembrie, scrie CNN.

  Pentru reușita operației, a fost nevoie de modificarea genetică a porcului. Trei gene care sunt responsabile pentru respingerea organelor de porc de către sistemul imunitar uman au fost îndepărtate de la porcul donator și o genă a fost extrasă pentru a preveni creșterea excesivă a țesutului inimii de porc. Au fost introduse șase gene umane responsabile de acceptarea imună.

  Valve cardiace de porc au mai fost transplantate la oameni în trecut, iar în octombrie, chirurgii au testat cu succes transplantul unui rinichi de porc modificat genetic într-o femeie din New York, care era în moarte cerebrală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.