marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Povestea lui Florin, tânărul de 38 de ani, de patru luni pacient la „Municipal”. Personalul medical i-a dăruit un tort de ziua lui de naștere

  Florin a împlinit astăzi 38 de ani, însă de patru luni „locuiește” mai mult în „Municipal”. A trecut prin patru intervenții chirugicale dificile, însă este pe drumul cel bun, cel care îl va duce acasă, și asta datorită cadrelor medicale ale Secției Clinice Chirurgie Generală II și Anestezie și Terapie Intensivă II. Astăzi, de ziua sa, personalul medical i-a luat un tort, totul pentru ca Florin să treacă mai ușor peste faptul că își aniversează ziua de naștere în spital.

  „A fost o perioadă foarte dificilă pentru mine însă am avut sprijinul personalului medical al celor două secții. Am ajuns să cunosc toată echipa medicală, de la medici și până la infirmieri. Astăzi am primit tort de ziua mea, din partea familiei de aici”, a spus Florin.

  „La mulți ani Florin și multă sănătate! Astăzi, în a treia zi de Paști, personalul medical al Secției Clinice Chirurgie Generală II și Anestezie și Terapie Intensivă II au sărbătorit ziua de naștere al lui Florin, un pacient în vârstă de 38 de ani, care în ultimele patru luni a locuit mai mult în spital. Pacientul a trecut anul acesta prin patru intervenții chirurgicale dificile, luptând necontenit pentru viața și sănătatea sa, iar astăzi, de ziua lui, rezultatele încep să apară!”, este mesajul pe care Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad l-a postat pe pagina de Facebook.

  Povestea lui Florin

  Florin a ajuns la spital în a doua jumătate a lunii februarie „cu dureri la nivelul abdomenului, sindrom anemic pe fondul unei afecțiuni cronice (boala Crohn), iar în urma investigațiilor imagistice, medicii chirurgi au intervenit de urgență, pentru a efectua o colectomie subtotală cu ilestomie terminală. Practic, medicii au efectuat o intervenție de îndepărtare, aproape totală, a colonului, care prezenta multiple perforații, dintre care una masivă, și confecționarea unui orificiu artificial la nivelul peretelui abdominal” – au explicat cadrele medicale.

  Acestea au mai punctat că „prima intervenție a fost urmată de alte trei, dintre care una necesară pe fondul unei colecistite acute perforată cu peritonită biliară, fiecare dintre intervenții fiind dificilă și extrem de solicitantă pentru pacientul care avea și alte afecțiuni medicale preexistente. Recuperarea a fost una extrem de greoaie, pacientul petrecând aproape patru luni pe paturile secțiilor de terapie intensivă și chirurgie”.

  Din echipa medicală operatorie au făcut parte:

  Chirurgie Generală II:

  Dr. Gigi Aiordăchioae – medic primar chirurgie generală

  Dr. Andrei Korodi – medic primar chirurgie generală

  Dr. Marcel Oniță, medic primar chirurgie generală

  Dr. Bogdan Păscuțiu – medic specialist chirurgie generală

  Dr. Houssen Khedheri – medic rezident chirurgie generală

  Anestezie și Terapie Intensivă II:

  Dr. Teodora Olariu, medic primar ATI

  Dr. Dana Moț, medic specialist ATI

  Dr. Claudia Popelea – medic specialist ATI

  Dr. Adriana Ardelean – medic rezident ATI

  Gastroenterologie

  Dr. Dana Iovănescu, medic primar gastroenterologie

  Boli Infecțioase Adulți

  Dr. Adela Bica, medic primar boli infecțioase

  Asistenți medicali Bloc Operator II:

  Asist.med. Alina Roșca

  Asist. med. Mirela Tamaș

  Asist.med. Corina Ciobanu

  438164717 942189424581493 7019426408179574686 n

  Parte din echipa medicală care l-a operat pe Florin (foto: SCJU Arad/Facebook)

  Citește și: Gest rarisim într-un spital din Arad. Doctorița Ioana Vornic a modernizat pe propria cheltuială, de mii de euro, un salon de la „Ginecologie”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.