marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Premieră în sutană! Un preot a fost reținut, alături de alte cinci persoane, pentru fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate!

  de Special Arad | 3 februarie 2018, 8:26 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Şase persoane, între care un preot, au fost reţinute şi vor fi prezentate vineri instanţei cu propunere de arestare preventivă în urma percheziţiilor derulate joi în cadrul unui dosar penal privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 1.400.000 lei, potrivit NEWS.RO.

   „S-a luat măsura reţinerii faţă de şase inculpaţi care au fost propuşi la arestare, iar propunerea se judecă la Judecătoria Galaţi. Din cercetări, reiese că au decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, pe dosare fictive, adică erau recomandări medicale care erau întocmite în fals, raportau lunar servicii medicale tot întocmite în fals, iar dosarele acestea au avut de cele mai multe ori prioritate în faţa pacienţilor reali care erau asiguraţi. Infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt de fals, fraudă informatică în formă continuată, fals intelectual, uz de fals, iar  pentru o parte dintre ei pentru influenţarea declaraţiilor”, a afirmat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Claudia Marcu.

  Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, între persoanele reţinute se află un preot din municipiul Tecuci, dar şi şeful biroului resurse umane de la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci.

  Poliţiştii din Galaţi, sub coordonarea unui procuror, au pus în executare, joi, 67 mandate de percheziţie şi 43 mandate de aducere, în acest dosar.

  Potrivit unui comunicat trasmis vineri de IPJ Galaţi, în urma cercetărilor efectuate în cauză , a reieşit că, în perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017,  3 femei şi 3 bărbăţi cu vârste cuprinse între 34 şi 65 ani, ar fi fraudat bugetul C.A.S. Galaţi, prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu.

  Decontarea s-ar fi făcut pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul C.A.S. Galaţi. Aceştia, cunoscând activităţile infracţionale, ar fi  acceptat primirea şi înregistrarea dosarelor direct de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale in cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

  Cu ocazia  percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii  din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit şi ridicat de la mai multe locaţii aparţinând unor medici de familie, sumele de 195.582 lei, 4680 euro, 905 USD şi 100 lire sterline, asupra cărora au fost instituite măsuri asigurătorii.

  În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, influenţarea declaraţiilor şi instigare la folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii  în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit.

   

  Sursa: news.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.