duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prefectura Arad: Mâine va ajunge la Arad încă un aparat de testare a Covid, acesta achiziționat din fondurile Ministerului Sănătății

  de Special Arad | 1 aprilie 2020, 2:59 PM | Administraţie | Coronavirus | Recomandările editorilor

  2

  Comunicat. Conform informării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, aparatul Real Time PCR tip Bioneer  (donat de Fundația Vodafone, n.red.) a fost montat în laboratorul Direcției în termen de doar 24 de ore de la livrare, cu ajutorul specialiștilor din partea firmei producătoare. În noaptea de marți spre miercuri au fost procesate primele probe, cu valoare de probe-test, sub supravegherea acelorași specialiști, de către un efectiv de patru medici din partea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și a unui cadru medical din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.  Probele-test continuă pe parcursul zilei de astăzi, urmând ca începând de mâine să înceapă testările propriu-zise pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Aparatul are o capacitate maximă de până la 160 de teste pe zi.

  Citește și Fundația Vodafone a donat Aradului aparat de testare pentru coronavirus de 150.000 euro. Acesta a fost inaugurat aseară

  În cursul zilei de mâine va ajunge la Arad încă un aparat Real Time PCR pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, complet echipat, achiziționat din fonduri ale Ministerului Sănătății, Județului Arad și din sponsorizări. Acest aparat va fi montat în clădirea unde a funcționat laboratorul de anatomie patologică din cadrul fostului Spital Municipal Arad.

  De asemenea, în perioada următoare vor ajunge și celelalte componente ale aparatului Real Time PCR primit de la compania de stat Unifarm. Aradul va avea, astfel, trei aparate PCR funcționale care vor asigura capacitatea de testare necesară.

  ***

  La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 173 de persoane. Totodată precizăm că numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile s-a menținut la 133. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  1202, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 1207.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In curand au sa zica ca au aparate dar nu au recoltoare sau teste.Adica o sa avem 3 Ferrari fara benzina.Ce sunt acelea 5000 teste ce le au?nimic!!praf in ochi.Abia le ajunge sa testeze personalul din unitatile spitalicesti din Arad si ceva simptomatici.Asta daca nu se vor face testari pe linie politica si evident se vor incerca abuzuri pt a fi testati de stabimea orasului…Consilierii…etc

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.