duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update Prefectura Arad blochează Consiliul Județean în (de-acum) „Dosarul Compania de Apă”! Urmează procesul

  de Alin Olteanu | 16 februarie 2016, 12:34 PM | Știri Arad

  3

  Știri Arad. Cum bănuiam că se va întâmpla, și chiar scriam asta în urmă cu o lună de zile, Prefectura Arad a atacat, în 12 februarie, la instanța de contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean Arad, luată anul trecut în 22 decembrie, de a schimba sistemul de administrare al Companiei de Apă Arad S.A., de la sistem unitar la dualist. Într-o conferință de presă susținută astăzi, președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea, a arătat cu degetul înspre „grupurile transpartinice care luptă împotriva schimbării sistemului de la Apă-Canal” susținând că, o dată cu atacarea în contencios, „Prefectura Arad a intrat și ea în rândul acestora, depășindu-și competențele materiale”.

  Datorită acestui demers al Prefecturii Arad, hotărârea Consiliului Județean va fi suspendată până la o decizie definitivă a instanței, asta însemnând câteva luni de zile. „Ca să înțeleagă lumea foarte clar, cei șapte directori, în frunte cu domnul Bănățean, Consiliul de Administrație, condus de Adrian Nedelciu – cel trimis în judecată pentru fapte de corupție, vor rămâne mai departe la conducere datorită prefectului Cosmin Pribac și a subprefectului Florentina Horgea” a precizat Adrian Țolea.

  Într-un fel, am putea spune, e finalul luptei pe care Consiliul Județean Arad, acționarul majoritar în cadrul societății Compania de Apă Arad S.A, o duce de câteva luni. Și spunem asta pentru că, suntem aproape convinși, lui Adrian Țolea – promotorul încercării de schimbare a conducerii Companiei, i se va încheia mandatul până la o sentință definitivă a instanței.

  UPDATE: Compania de Apă Arad S.A., într-un comunicat trimis pe adresa redacției, dorește să comenteze unele declarații făcute vineri de către reprezentanții  Consiliului Județean. Întrucât Special Arad nu a publicat informații la care fac referire punctele „1” și „2” din comunicat, redăm doar cel de-al treilea aspect subliniat de conducerea Companiei de Apă Arad:  „3. În data de 12.02.2016 Prefectura Judeţului Arad a atacat în contencios administrativ (conform Lg. 554/ 2004 actualizată) Hotărârea Consiliului Judeţean  299/ 22.12.2015, care viza schimbarea formei de administrare a C. Compania de Apă Arad S.A. din sistem unitar în sistem dual, considerând-o nelegală – anulare act administrativ emis de autorităţi publice. În conformitate cu art. 3, alin. 3din Lg 554/2004 actualizată, actul atacat este suspendat de drept pînă la soluţionarea cauzei. Astfel, în şedinţa AGA convocată pentru data de 22 februarie 2016 nu se va discuta Hotărârea CJ 299/ 2015, obiectul şedinţei AGA fiind aprobarea bugetului  S.C. Compania de Apă Arad S.A.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In sfarsit unu care vrea sa schimbe cv Bravo Tolea eu il votez indiferent de la ce partid candideaza la compania de apa posturile se cumpara lucreaza 3-4 ore pe zi si au 2 mii de lei vb de muncitorii simplii aia 1 mie, cred ca avem 1 muncitor pt fiecare gura de canal din oras ,la fel sunt treburile si la CET,CTP etc Mocirla mare trebuie sa fie ca la privat performezi ramai nu la revedere. Falca nu mai merita sa conduca acest oras realizarile lui au fost in primul mandat si umpic din al doilea dupa a dat vina pe factorii de decizie de la Bucuresti sa fie el bn vaz in partid sa ajunga ministru.Sa mearga la Bucuresti sau unde vrea el ca i sa urcat la cap ca doar el le stie pe toate.
   Ce sa facut in orasul asta a fost la preturi exorbitante.
   Personal votez cu un independent.
   CET ul nu merge din cauza Bucurestiului nu a managementului…
   Strazile nu sau asfaltat ca nu a vrut Ponta etc.
   Falca lasa-ne fa-te ministru numa lasa-ne.
   Tolea asta are tupeu sa candideze el la Municipiu eventual eu l-as vota.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. asta este mafia transpartinica care conduce tara,din cauza unor „orientati” ei isi spun ‘”BAIETI DESTEPTI”ca dl pribac ,in realitate doar niste indivizi ,nici macar oameni,fara morala ,fara cel mai elementar simt al raspunderii,parasutati prin functii pe criteriul servilismului si mentinuti prin tradari,prin tradarea a insasi conditiei lor umane,acetia ne vorbesc de suferintele victimelor comunismului, de cei care au murit impuscatica niste caini prin munti sau schingiuiti in beciuri,iar astia ,acesti alienati ai conditiei umane,indiferent cum se numesc,vin si se ridica in fata noastra. nu stiu cat mai poate indura poporul acesta dar va spun ca o limita exista,nu stiu cat de prosti ne credeti dar pasivitatea are o margine si ea.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Mafioții si hotii au fost salvați de prefectul care, pe lângă ca si-a angajat soția la companie pe bani mulți, si-a negociat la rândul lui un loc călduț, in ipoteza in care va dispărea din Prefectura Arad. O RUSINE ORDINARA, asta sunteti d-le Prefect! Un nesimțit care apăra interesele hoților, a celor care au ciordit efectiv bugetul companiei! Singura șansa este un Audit care sa scoată mizeriile la iveală si dați pe mâna procurorilor. Daca nu, scapa si de data asta. Incredibil ce se întâmpla in Arad. Oare procurorii știu ce se face cu banul public acolo?? Pribac, esti un HOT la fel ca si cei de acolo. Interesul tău in a-i apăra este mai mult decât evident. Ar trebui întrebat public daca: SE VA ANGAJA LA COMPANIA DE APA DUPĂ CE PLEACĂ DE LA PREFECTURA !!! Ar fi interesant de știut.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.