joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prefecții și subprefecții nu vor mai trebui „vopsiți” ca apolitici. Legea îi va „asuma” unui partid

  de Special Arad | 4 martie 2017, 10:01 AM | Politikos | Topic special

  0

  Un proiect de modificare a Statutului funcţionarilor publici scoate prefecţii, subprefecţii şi inspectorii guvernamentali din categoria funcţionarilor publici, urmând ca aceştia să fie asumaţi politic.

  Potrivit proiectului obtinut de HotNews.ro, la art 118/2 se arata ca „functiile publice de prefect, subprefect si inspector guvernamental se desfiinteaza la 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi”.

  Ce mai prevede proiectul de lege legat de prefecti si subprefecti:

  Pe o perioada de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi functiile de prefect, subprefect si inspector guvernamental sunt functii publice din categoria inaltilor functionari publici iar regimul juridic aplicabil este cel prevazut de prezenta lege pentru functiile publice din categoria inaltilor functionari publici.

  (3) In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi inaltilor functionari publici numiti definitiv la data intrarii in vigoare a prezentei legi in functiile publice de prefect, subprefect si inspector guvernamental, li se aplica una dintre urmatoarele masuri:
  a) mobilitate intr-o functie publica din categoria inaltilor functionari publici;
  b) transfer intr-o functie publica din categoria functiilor publice de conducere sau executie;
  c) mutare definitiva intr-o functie publica din categoria functiilor publice de conducere sau executie;
  d) eliberarea din functia publica in conditiile prevazute la art.99 alin.(1) lit.b), la implinirea termenului prevazut la alin.(1), daca nu a ocupat o alta functie publica in conditiile prevazute la lit.a)-c)”.
  Proiectul de lege propune si ca „stabilirea functiilor publice specifice si echivalarea acestora cu functiile publice generale se realizeaza in termen de maximum 1 an de la data intrarii in vigoare a prezentei legi„.

  In categoria functiilor publice specifice intra cele de auditor public, inspector vamal, manager public, arhitect sef.

  Nu este clar ce încadrare vor avea acestia si ce modificari vor fi operate in grilele de salarizare.

  În imagine apar prefectul și subprefectul județului Arad, Cosmin Pribac și Florentina Hoorgea – ambii impuși de PSD.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.