Ipocrizia viceprimarului Bibarț dă pe-afară când „tătucul” îi dictează ordinele la telefon și când are în spate „cetățenii”

  de Andrei Fuliaș | 30 octombrie 2016, 1:14 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  7

  Vineri și sâmbătă Aradul s-a confruntat, din motive pe care nu le vom mai expune încă o dată aici, cu o problemă destul de gravă. Ne referim la prelungirea contractului între municipalitate și firma de salubrizare, un contract care dacă n-ar fi fost prelungit ar fi putut crea o mare problemă pentru noi, toți arădenii, dar și pentru sănătatea și confortul nostru. În cele din urmă consilierii locali au votat în unanimitate hotărârea cu pricina.

  Din păcate aceste lucruri nu s-au putut rezolva fără circul mediatic de prost gust regizat, cel mai probabil, dintr-un biroul aflat pe un colț de la etajului întâi al Palatul Administrativ. Sau telefonic Am asistat, totodată, la un mod primitiv de a face politică, văzând cum politicieni, cei mai mulți dintre ei tineri și cu aspirații pentru Parlamentul României, s-au plimbat cu niște saci de gunoi pe bulevardul orașului care se dorea a fi Capitala Culturală a Europei. Grotesc, am spune, iar de la unii dintre acei tineri politicieni noi chiar aveam pretenții puțin mai ridicate decât de la șefii lor. În același timp am fost martori, ieri, la o altă manifestare pe care atât liberalii, cât și Primăria – care mai nou nu este altceva decât o a doua portavoce a PNL, încercau s-o îmbrace ca fiind una cu spirit civic. Birourile de presă ale celor două entități turuiau cu materiale de presă prin care anunțau că „cetățenii îngrijorați că vor rămâne fără serviciul de salubrizare și angajații Polaris speriați că vor rămâne fără locuri de muncă” au fost prezenți în sala de ședință a CLM. Da, este adevărat, mai mulți cetățeni au fost acolo, la fel și angajați ai Polaris. Ce au uitat – intenționat, evident, să ne spună cele două birouri de presă- a fost faptul că cetățenii respectivi au fost aproape în unanimitate membri ai PNL Arad, care au fost sunați de la partid cu textul „la ora două fără un sfert să fiți prezenți în fața primăriei că trebuie să mergem la ședința de CLM”. La fel, avem cunoștință și de faptul că din biroul primarului a fost sunată conducerea Polaris ca să-și trimită oamenii acolo.

  Citește și: UPDATE 3 – Este sau nu legală Hotărârea privind prelungirea contractului de salubritate? Secretarul Lilioara Stepănescu și-a asumat întregul proiect

  2016-10-28-17-14-52

  Foto PNL: Glad Varga – candidat la deputați; Bogdan Boca – consilier local și candidat la deputați: Sergiu Bîlcea – vicepreședinte CJA și candidat la deputați; Geanina Pistru – consilier local; Florin Mariș – consilier local; Antonela Naaji – consilier local; plus alți membrii ai PNL și TNL.

  dsc-1

  Foto Primăria: Din cele 6 „fețe” din fotografie, 5 sunt membri ai PNL, iar al șaselea… angajat al Polaris. (mai multe fotografii puteți găsi AICI)

  Citește și:  INCLUSIV – Primăria Arad, datorită politicianismului deja ieftin al lui Gheorghe Falcă sau incompetenței funcționarilor, s-a umplut de gunoi menajer

  Să trecem însă la subiectul la care facem referire încă din titlul acestui material. Am vorbit în aceste ultime două zile despre circul iscat în jurul problemei cu salubrizarea, despre legalitatea sau posibila ilegalitate a proiectului de hotărâre ce prelungește contractul respectiv, dar și despre regizorii din spatele acestui populism ieftin. Haideți să vedem cum privește viceprimarul Bibarț situația și cui dă el lecții de moralitate.

  „M-aș fi bucurat să fie prezent astăzi, aici, Prefectul județului Arad și nu un reprezentant al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în persoana domnului Cătană, pentru că până la urmă este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este cel care ne-a solicitat să facem această ședință de îndată și care ar fi trebuit să-și asume (n.red. – probabil responsabilitatea), cel puțin prin prezență, pentru că dânsul nici nu votează, nici nu semnează. Dar era un gest de respect pentru arădeni și pentru primăria asta cu consilieri, indiferent de ce culoare politică au”, spunea vicele Călin Bibarț în plenul ședinței de CLM de ieri.

  Nu ne-am putut abține să nu râdem prima oară când am revăzut înregistrările, deși situația e mai mult tragică decât comică. Ne întrebăm până unde merge ipocrizia domnului Bibarț atunci când îl urechează, în absență, pe prefect și nu îl urechează, tot în absență, pe Gheorghe Falcă, mergând pe aceeași idee, a lipsei acestuia de la ședința forului pe care-l reprezintă. Noi nu spunem că prefectul Cosmin Pribac n-ar fi trebuit să fie prezent, dar în același timp nu putem să nu vedem și mai bine scaunul gol dintre viceprimarul Bibarț și președintele de ședință Boca. Un scaun pe care trebuia să se afle primarul Falcă.

  Domnule Bibarț, absența lui Gheorghe Falcă din ultimele (nici nu mai știm câte sunt) ședințe de consiliu nu denotă lipsă de respect pentru arădeni? Ați uitat, domnule Bibarț, că ați fost și prefect și că ați fost numit politic și nu ales de arădeni. Care dintre cei doi, prefect și primar, dau dovadă de mai multă lipsă de respect față de arădeni? În aceeași ordine de idei, absența primarului de la multele ședințe nu dă dovadă de lipsă de respect față de primărie și consilieri „indiferent de culoarea lor politică” – ca să vă cităm exact? Aaaa… așa a spus primarul să faceți și nu ați mai gândit nimic, decât cum să executați ordinul… Înțelegem.

  Citește și: UPDATE – PSD reacționează după scandalul pe tema salubrizării: „Era ilegal să votăm așa ceva. Chiar secretarul Primăriei recunoaște”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. cea mai mizerabila treaba a fost sa pui niste oameni, niste profesionisti, apolitici, sa ia decizia de a obliga opozitia sa se supuna lui Falca. Bibart ar trebui totusi anchetat sa se vada daca este voia sa convoci in 5 minute oamenii din subordine care formeaza Comisia Municipala pentru Situatii de Urgenta sa voteze ce vrea acest nimeni numit Bibart. Rusine Falca! Rusine Bibaart! nu va mai folositi de aceasta comisie ca sa va spele rufele voastre murdare, sau daca pentru asa ceva este formata sa o desfiintam.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Vad ca lumea e supărată ca am sa aplanat o situtie nasoală…. nu trebuia sa se ajunga aci. Ce era de facut? GUNOIUL ERA BINE SA FI STAT PE STRADA MACAR O SAPTAMANA! Cine e vinovat de haosul legislativ? Cine e vinovat ca legea 100 a bulversat sistemul de achizitii si desi a aparut in luna mai nici in noiembrie nu are norme de aplicare?

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Nea Vasile, nu prea ai înțeles ideea. Nu e nimeni supărat că s-a rezolvat situația.
    Vorbim despre legalitatea sau ilegalitatea unui proiect. Înainte de toate, este inadmisibil să se ajungă în astfel de situații, dar dacă totuși se ajunge la așa ceva, e bine ca ele să fie rezolvate LEGAL și fără circ.
    N-a bulversat legea 100 nimic. Totul este bulversat din cauza onor persoane, nu din cauza unor legi. Legile sunt făcute să fie respectate, nu discutate în funcție de culoarea politică și de interesul electoral.
    Restul sunt palavre! 😉

    Iar în ceea ce privește acest articol, acesta n-are legătură neapărat cu proiectul respectiv și cu respectivul gunoi, doar datorită conjuncturii. Aici vorbim despre ipocrizia cuiva, care acuză pe cineva de niște lucrui de care se face vinovat și șeful lui. 😉

    +6 voturi
    +1
    -1
  3. Toata lumea vorbeste doar de prelungirea contractului cu Polaris, dar de ce nu vorbeste nimeni de modificrea contractului cu Polaris inca de acum 12 ani ? cand s-au scos unele clauze din contract, clauze care erau in beneficiul aradenilor
   https://arad360.ro/2016/05/18/administratia-falca-nu-a-dorit-desfintarea-gropilor-de-gunoi-neautorizate/

   oare nu a avut administratia Falca, 12 ani. suficient timp sa se pregateasca ca acum sa organizeze o licitatie pentru salubrizarea orasului ?

   oare de ce psd-isti au “girat” polaris inca 4 ani cand puteau sa vina cu propunerea ca prelungirea sa fie pentru 6 luni, termen in care sa se organizeze o licitatie pentru serviciile de salubritate … daca tot au votat prelungirea contractului

   in aceasta perioada Primaria Arad, prin Politia Locala, ii vaneaza pe cei care arunca gunoiul in locuri neautorizate, pe banii cui se fac astfel de actiuni ? pentru ca Polaris ar fi trebuit sa faca asta inca din 2004 daca administratia Falca nu le scotea acea clauza din contract

   si cate si mai cate …

   +6 voturi
   +1
   -1
   • Mai Mircea(P e reeș) Cum sã amendeze un prestator de serviciu pe cineva care aruncă gunoi pe domeniu public? Eu te știu jurist și chiar foarte bun! O fi din cauza firmelor pe care le ai și care nu prea au plătit taxa de salubritate( când gunoiu era pe taxa specială) și probabil acum când e tarif nici așa!… Povestea e demult știută.. era o aberație să pui o firmă privată să dea amenzi! Te doare capu ce idei au avut cei ce au redactat contractul inițial!!!

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.