Posibil ca Fitbit să adauge în curând detectarea sforăitului la dispozitivele sale

  de - | 7 iunie 2021, 9:38 PM | IT

  0

  Fitbit ar putea adăuga în curând sforăitul și detectarea zgomotului pe dispozitivele sale, o mișcare care probabil le va face pe plac soțiilor și partenerilor de viață. Sigur va fi o caracteristică care va suscita cel puțin interes pentru persoanele la care sforăitul este semnul unei posibile stări de neliniște.

  Potrivit unei informații provenite de la 9to5Google via TheVerge, cea mai recentă versiune a aplicației Fitbit din Google Play Store, permite microfonului aflat pe ceasurile Fitbit (pe dispozitivele care au unul) să asculte „zgomotul ambiental, inclusiv potențialul tău sforăit”. Ideea unui tracker de somn care să monitorizeze zgomotul “pe tot parcursul nopții” (automat și sforăitul), așa cum se arată în versiunea de lansare, este inedită dar și înfiorătoare.

  Conform TheVerge, funcția se numește Snore & Noise Detect și monitorizează „zgomotul, inclusiv sforăiturile tale sau cele de la cineva aflat lângă tine”. Funcția analizează nivelul de zgomot și încearcă să găsească sunete cum ar fi „sforăituri specifice”. Când ceasul Fitbit detectează un zgomot mai mare decât nivelul de zgomot de bază noaptea, încearcă să stabilească dacă este sforăitul sau altceva.

  Urmăritorul sforăitului nu poate distinge cine sforaie, desigur; purtătorul unui ceas sau tracker Fitbit sau altcineva din dormitor. În instrucțiunile de la lansare Fitbit recomandă utilizatorilor să nu redea zgomotul alb sau alte sunete ambientale în dormitor care pot interfera cu detectarea sforăiturilor și le sugerează utilizatorilor să își încarce Fitbitul cu cel puțin 40% înainte de a merge la culcare. Explicația este că „această caracteristică necesită o încărcare mai frecventă a bateriei”. Cu alte cuvinte funcția descarcă mai repede bateria ceasului sau trackerului de fitness Fitbit.

  Compania Fitbit, cumpărată acum de Google, are câteva smartwatch-uri bune, cum ar fi Fitbit Sense, Fitbit Versa 2 sau Fitbit Versa 3. Amintim aici și brățările de fitness Inspire 2 sau Fitbit Charge 4. Aceasta din urmă are o autonomie a bateriei foarte bună, de peste 7 zile, dar tot nu se ridică la nivelul lui Samsung Galaxy Fit 2 cu peste două săptămâni de viață a bateriei.

  Revenid la sforăit – Snore & Noise Detect – Fitbit nu indică ce ar trebui să facă utilizatorii cu informațiile despre sforăit, dar din moment ce sforăitul și condițiile care pot duce la acesta pot perturba grav somnul, poate fi o valoare utilă de care să știți.

  Funcția Fitbit Snore & Noise Detect nu este încă disponibilă pentru toți utilizatorii și, deși mai multe personae au configurat și activat funcția nu a putut să o testeze complet. Fitbit nu a dat deocamdată explicații oficiale despre detectarea sforăitului la dispozitivele sale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.