vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Am trecut la ora de vară. Ora 3 a devenit ora 4

  de - | 30 martie 2024, 12:12 PM | Naţional

  0

  România a trecut la ora de vară în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie. Astfel, ceasurile au fost date înainte cu o oră, iar ora 03 a devenit ora 04. Pentru că s-a schimbat ora, duminică este cea mai scurtă zi din 2024.

  Desființarea „orei de vară” și a „orei de iarnă” a fost dezbătută la nivel european, iar Parlamentul European chiar a recomandat ca, din 2021, să se renunțe la schimbarea orei, lucru care nu s-a întâmplat, după cum notează Hotnews.ro.

  Statele membre au libertatea de a decide dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau ora de iarnă.

  România a aderat la ora de vară pentru prima dată în anul 1932. Între anii 1943 şi 1979, practica schimbării orei a fost suspendată. În anul 1997, România a intrat în rândul celorlalte țări europene care aderau la ora de vară în ultima duminică din luna martie, iar acest lucru este valabil și în prezent, precizează ebihoreanul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.