vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pontificatul lui Victor Viorel: habemus autostradă! Un premier șchiop a inaugurat o autostradă tremurândă (FOTO-VIDEO)

  de Special Arad | 11 iulie 2015, 3:29 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  1

  Știri Arad. E gata! Noi, arădenii, și prietenii de la Timișoara, avem posibilitatea să mergem spre Europa în mod civilizat, pe autostradă. După lupte de decenii, nervi, accidente cu zeci de victime pe drumurile naționale, licitații, amânări, lucrări întrerupte, etc… iată că a sosit și momentul în care totul a devenit mai simplu: plătim vigneta, urcăm pe autostradă și mergem spre destinațiile dorite fără a ne mai concentra la mașinile care vin pe contrasens.

  Întâmplarea face că totul s-a întâmplat în mandatul premierului Ponta, în Pontificatul lui Victor Viorel, cel care s-a întors șchiop de la Istanbul și a purces spre Arad unde îl așteptau, ca pe vremea răposatului dictator, o grămadă de aplaudaci din partidul său, de polițiști, jandarmi, SPP-iști și câteva tone de jurnaliști, printre care, evident, și noi.

  Eram la un pas să întârziem, dar – sincer – am mizat că nici punctul forte al lui Ponta nu e punctualitatea. Marea inaugurare era anunțată la ora 12. Fix. Era deja 11.45 și noi, echipa Special Arad, încă nu eram ajunși la Pecica. Am forțat puțin lucrurile și am urcat pe autostrada încă neinaugurată la Pecica. După 12 minute eram ajunși deja la Nădlac și ne-a întâmpinat un grup de polițiști care ne făceau semn să mergem în dreapta. „Suntem de la presă, mergem la inaugurare”, le-am spus. Ni s-au cerut legitimațiile și, după control, am avut parte de cel mai simpatic îndemn din partea vreunui polițist: „dă-i gaz că vine coloana!” :)))

  Și am ajuns la frontieră. Acolo, lume multă, se vorbea atât în română cât și în maghiară. Social-democrații se simțeau pe cai mari, urma să ajungă tăticul lor, papa, șeful, premierul, care cum i se adresează… Măduța, Căprar și ceilalți pesediști din zonă erau cu zâmbetul pe buze. Printre ei, pierdut, își mușca buzele Ghiță Falcă, primarul Aradului. Stătea lângă colegul său de partid Peti Antal, primarul de la Pecica. Păreau mici. Ei nu aveau niciun merit la ceea ce se întâmpla.

  Și a ajuns Ponta. Șchiop, sprijinit pe cârje, a gustat din pita primarului Nădlacului, Ciceac. Apoi s-a plimbat prin fața zecilor de jurnaliști și i s-au făcut mii de poze. S-a așezat pe un scaun încadrat de Căprar și oameni de la Capitală.

  Era nostalgic. Străbunicul său este – poate părea surprinzător – un italian care a emigrat în România. A locuit chiar la Pecica, iar românii i-au schimbat numele din Ponte în Ponta. Vedeți că nu e întâmplătoare legătura cu pontificatul?

  Mai mulți oficiali au început să ne spună cât de senzațional e acum totul, ce progrese am făcut, cât de mult ne ajută marea ctitorie. Suntem de acord, dar pentru noi acest lucru este demult ceva normal. Această autostradă trebuia inaugurată cel puțin cu zece ani înainte, poate pe vremea în care Ponta era doar un procuror, iar Falcă un inginer de drumuri…

  Nu vrem să fim cârcotași, dar chiar nu ne putem abține. Mergând pe noua autostradă, simțeam că tremură volanul. Credeam că este o problemă cu direcția mașinii, dar am aflat că nu e chiar așa. Toți care au ajuns la Nădlac pe noua rută s-au plâns de acest lucru.

  „Domnule Ponta, ce spuneți despre faptul că autostrada tremură?” a fost una dintre întrebările adresate lui Victor Viorel. Arogant din fire, premierul șchiop a încercat un dribling: „am fost convins întotdeauna că voi ziariștii știți să faceți drumuri mai bune decât constructorii…” Apoi ne-a mai explicat ceva despre 12 miliarde de euro, de faptul că până la Revelion putem merge de la Arad la Sibiu pe autostradă, despre tronsonul București – Sibiu, mai multe, dar era prea cald ca să putem fi atenți la toate…

  Nu vrem să ne plângem, nu putem nici să nu recunoaștem că ne bucurăm de finalizarea construcției, mai ales noi arădenii și timișenii, dar dacă tot s-au investit foarte multe milioane de euro, din banii noștri, ai voștri, ai lor, atunci de ce nu se respectă standardele?

  Să mai spunem și de plexiglasul cu care au fost acoperite punctele de control: e transparent, iar cine va lucra acolo mai ales pe timp de vară se va sufoca de căldură pentru că nu există pic de umbră.

  Români fiind, nu ne rămâne decât să ne bucurăm și să exclamăm, tipic nației noastre, e bine și așa, bine că există, că e gata și că putem merge spre Europa în condiții demne de secolul XXI.

  Las că-i bine… Habemus autostradă!

  Text: Lucian Dănilă

  Foto: Doru Jidoi
  Video: Raluca Medeleanu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu vreau sa stiu daca nu au rusine maimuteld si maimutoii fudului care au „Inaugurat” cativa KM de autostrada dupa 25 de ani in carea au FURAT peste 20 miliarde !!!!!
   In acesti ani cu banii furati de toate guvernele se putea a operi tara complet cu autostrazi…din alea care nu „tremura” !

   +10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.