duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii la datorie. Aceștia au participat la aproape 500 de misiuni în doar două săptămâni

  de Special Arad | 18 aprilie 2022, 1:30 PM | Știri Arad

  0

  Pompierii au participat la un total de 463 de misiuni în prima jumătate a lunii aprilie (01.04.2022-15.04.2022). 

  Astfel, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș ” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, intervenții in sprijinul comunității, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în prima jumătate a lunii aprilie 463 de misiuni: 442 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 13 minute.

  În continuare au avut parte de 17 misiuni de stingere și intervenție, din care 7 locuințe și/sau case sau anexe, 9 deșeuri vegetale, resturi menajere și o misiune de sprijin pentru ISU Timiș.

  Mai departe, a mai avut loc și o intervenție pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere.

  Numărul misiunilor descarcerare reprezintă numarul persoanelor descarcerare sau pentru care au fost executate operațiuni în vederea facilități accesului spre victime, nu reprezintă numărul accidentelor.

  În continuare, pompierii rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate„, transmite purtătorul de cuvânt, Ruxandra Klein.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.