sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Poloul românesc are două campioane la feminin! În bazinul băieților, AMEFA Arad este a șasea

  de Dan Lazăr | 2 iunie 2020, 8:37 PM | Coronavirus | Sport

  0

  Federaţia Română de Polo (FRP) a decis, marţi, încheierea campionatelor naţionale de seniori cu clasamentele de la momentul întreruperii din cauza pandemiei de coronavirus, CSA Steaua câştigând titlul la masculin, iar la feminin fiind declarate două campioane, CSA Steaua şi CS Rapid, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele FRP, Călin Găvruş.

  Astfel, poloiștii de la CS AMEFA Arad încheie sezonul pe locul al șaselea, după ce din cauza răspândirii virusului Covid-19, meciurile de polo nu au mai putut fi organizate din luna martie, din motive de securitate.

  „Au fost discuţii aprinse, dar constructive, dar până la urmă decizia finală a Biroului Federal a fost finalizarea campionatelor masculin şi feminin conform clasamentelor de la data întreruperii şi acordarea titlurilor şi medaliilor. Aşadar la masculin campioană este CSA Steaua, vicecampioană CSM Oradea, locul 3 CS Dinamo şi locul 4 Corona Braşov. Participarea în cupele europene se va face normal, în funcţie de clasament. Eu am spus de la început că mi-aş dori să acord titlul în apă, dar, din păcate, cluburile nu au putut susţine măsurile impuse de Guvern. Şi oricum la momentul acesta polo ca sport de contact în bazin nu se poate desfăşura… deci noi suntem într-un fel cu spatele la zid.”, a afirmat președintele FRP.

  La fete, Găvruș consideră că a fost o situaţie specială: primele două clasate, CSA Steaua şi CS Rapid, erau la egalitate de puncte, 13. Meciurile directe se încheiaseră ambele 1-1, aşa că erau despărţite doar la golaveraj, cu un gol în favoarea Stelei.

  Preşedintele a menţionat că este posibil ca meciurile rămase de disputat din campionatele de juniori să se dispute deoarece acestea pot fi reprogramate mai târziu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.