sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Arădeanul Gheorghe Biriș candidează pentru președinția federației de haltere. Adrian Jigău vrea un loc în Biroul Federal

  de Dan Lazăr | 14 martie 2023, 7:50 AM | Sport | Știri Arad

  0

  UPDATE. Secretar general în exerciţiu, Alexandru Pădure a fost votat de cei toţi cei 30 de reprezentanţi ai cluburilor afiliate, celălalt contracandidat, Gheorghe Biriş, retrăgându-se din cursa electorală la începutul Adunării Generale.

  Arădeanul Gheorghe Biriş, președintele CS AMEFA Arad, candidează la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Haltere care vor avea loc în cadrul Adunării Generale Ordinare programate marţi, de la ora 10:00, la Complexul Sportiv Naţional din Bascov.

  Singurul adversar al arădeanului este Alexandru Pădure, care ocupă în prezent funcţia de secretar general al FRH şi este totodată membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Haltere (EWF).

  Biriş este vicepreşedinte al FRH şi preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv AMEFA Arad.

  Mandatul noului preşedinte va fi valabil până în 2025 când se vor organiza din nou alegeri.

  Conform convocatorului AG, membrii afiliaţi vor alege şi un membru în Biroul Federal, post pentru care şi-au depus dosarele trei candidaţi: fostul mare halterofil, arădeanul Adrian Ioan Jigău, antrenor la CS Municipal Arad, Ioan Iordache şi Ionuţ Robert Onel.

  FR de Haltere are 34 de cluburi cu drept de vot, iar în cazul neîntrunirii cvorumului Adunarea Generală Ordinară se reconvoacă pentru aceeaşi dată, 14 martie, de la ora 11:00, în acelaşi loc, când se vor putea lua decizii indiferent de numărul celor prezenţi.

  Federaţia Română de Haltere a rămas, notează Agerpres, fără preşedinte în iunie 2022, când Nicu Vlad a fost suspendat pe viaţă de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne din cauza implicării în cazuri de doping în calitatea sa de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.