vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițistul local Florin Liber rămâne în arest încă 30 de zile

  de Ioana Costaș | 30 octombrie 2023, 8:37 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Polițistul local Florin Liber, acuzat că a torturat până la moarte un bărbat, în incinta Direcției Generale a Poliției Locale Arad în 14 iulie, va rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Decizia aparține Tribunalului Arad și vine ca urmare a propunerii înaintate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad de prelungire a măsurii arestării preventive. Polițistul local a solicitat, în schimb, prin apărători, să-i fie înlocuită măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, însă instanța a respins cererea.

  „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe Tribunalul Arad şi dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Liber Florin Nicolae, deţinut în Arestul IPJ Caraş-Severin, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.11.2023 şi până la 03.12.2023, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpat prin apărători. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 30 octombrie 2023”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad, postată pe portal.just.ro.

  Florin Liber a fost arestat preventiv în urmă cu 30 de zile pentru tortură urmată de moartea victimei, iar la expirarea acestei perioade Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive pentru încă 30 de zile.

  Reamintim cititorilor că polițistul local este acuzat că l-a bătut pe Mircea Vișan Muszunye, zis Vișinel, în vârstă de 32 de ani, până când acesta din urmă a suferit un stop cardio respirator, decesul bărbatului survenind câteva ore mai târziu, la Spitalul Clinic Județean Arad, acolo unde a ajuns după ce un alt polițist local a apelat 112 și a solicitat un echipaj medical la sediul DGPL Arad de pe Calea Victoriei.

  În biroul din incinta sediului Poliției Locale Arad, în care victima și-a trăit ultimele ore – fiind bătută crâncen – nu existau camere de supraveghere, însă cele amplasate pe exteriorul sediului Poliției Locale Arad au înregistrat momentul sosirii echipajului de poliție locală – compus din trei polițiști locali –de la Piața Gării, de unde-l ridicase pe Vișinel și unele dintre primele lovituri primite de acesta.

  În momentul în care autospeciala Poliției Locale Arad a ajuns în curtea instituției, în parcare, victima era încătușată cu mâinile la spate și stătea pe burtă, pe podeaua autospecialei, cu capul orientat spre ușa culisantă care era deschisă. Agentul Florin Nicolae Liber l-a lovit în mod repetat și nejustificat – așa cum arată imaginile – cu piciorul în zona capului, ca o pedeapsă pentru comportamentul pe care bărbatul de 32 de ani l-a avut în Piața Gării. Agresiunea a continuat într-un birou al Poliției Locale, victima – încătușată, cu mâinile la spate – fiind lovită de același agent, în mod repetat, cu bastonul (tonfă) în zona pieptului și a spatelui, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

  Raportul medico-legal de necropsie arată că „moartea numitului M.M.V. a fost violentă. Ea s-a datorat şocului traumatic ca urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală, şi toracic cu leziuni de contuzie ale mediastinului, pericardului şi cordului urmate de ruptură de cord, cu hemopericard consecutiv, cu evoluţie rapid agravată de tulburările cascadei de coagulare a sângelui, survenite la un organism tarat, cel mai probabil pe fondul de intoxicaţie etanolică acută, cu sindrom de hepatocitoliză prin necroză de coagulare hepatocitară şi acidoză metabolică severă cu alterarea consecutivă a hemostazei fiziologice.

  Leziunile traumatice externe descrise în conţinutul constatărilor preliminare au putut fi produse prin loviri multiple repetate, cu corpuri dure şi contondente, posibil şi cu un corp contondent de formă cilindrică alungită, în condiţiile care vor fi stabilite de organele de anchetă”.

  Citește și: Reconstituirea bătăii din sediul Poliției Locale Arad: polițistul local recunoaște doar anumite lovituri · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.