marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Trei polițiști ai IPJ Arad, dintre care un șef de serviciu, cercetați disciplinar. Ce spune șeful IPJ Arad despre situație

  de Ioana Costaș | 20 septembrie 2023, 8:53 AM | Știri Arad | Topic special

  5

  Trei polițiști din cadrul IPJ Arad, dintre care unul este șef serviciu, sunt cercetați disciplinar. Este vorba despre comisarul șef Cezar Șerbănică de la Biroul Siguranță Școlară, agentul principal de poliție Cosmin Golea și comisarul Călin Grui, șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

  În cadrul conferinței de presă de ieri, de la sediul IPJ Arad, comisarul șef Dan Stoicănescu a fost întrebat despre stadiul cercetării disciplinare în ceea ce-l privește pe comisarului șef Cezar Șerbănică. Conform șefului Poliției arădene, „cercetarea disciplinară este în desfășurare”, cu precizarea că „procedurile de cercetare disciplinară legale sunt asemănătoare celui – și drepturile celui cercetat – dintr-un dosar penal și trebuie făcute cu citații, cu aducere la cunoștință, probatoriu pro, probatoriu contra și la final se trage o concluzie”.

  Reamintim cititorilor că, în urmă cu o săptămână, comisarul șef Șerbănică a apelat 112 acuzând că a fost bătut în propria casă de cumnatul său, însă Poliția Arad, într-o informare către presa locală, a specificat – legat de acest incident – că „la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției Municipiului Arad, stabilind că este vorba despre o ceartă între doi polițiști din IPJ Arad – soț și soție” și că a fost întocmit un dosar penal pentru violență în familie.

  Despre polițistul implicat într-un accident rutier în timp ce se afla sub influența alcoolului

  În ceea ce-l privește pe agentul principal de poliție Cosmin Golea de la Postul de Poliție Hălmăgel, cel care în 22 august a fost implicat într-un grav accident rutier între localitățile Ionești și Ocișor (județul Hunedoara), în timp ce, se pare, se afla sub influența băuturilor alcoolice, Dan Stoicănescu spune că în momentul va reveni la serviciu – acesta fiind în concediu medical – vor fi demarate formalitățile și procedurile necesare.

  „Colegul nostru este acasă. A fost, inițial, într-o stare gravă, internat la spital la Brad și după aceea la Deva. A fost externat din spital, este acasă, este în convalescență. Noi am declanșat cercetarea disciplinară față de colegul nostru. Dosarul penal legat de evenimentul respectiv este în cercetarea prim procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț. Legat de celelalte persoane implicate în accident, în cealaltă mașină au mai fost trei persoane, dintre ele una singură mai este în spital, la Timișoara. Este într-o stare bună și urmează să fie externată. Așteptăm să se întoarcă la serviciu și în momentul în care o va face, vom intra în formalitățile și procedurile de care vorbeam anterior cu privire la cercetarea disciplinară”, a explicat șeful IPJ Arad.

  Despre cel de-al treilea polițist cercetat disciplinar – comisarul Călin Grui, șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – comisarul șef Dan Stoicănescu a fost rezervat în declarații: „Ceea ce pot să vă spun în momentul acesta este că se află în procedura cercetării disciplinare. Cercetarea este în desfășurare, aceeași procedură va fi aplicată și domnului Grui, la fel, la finalizarea acesteia vă vom comunica”. Cercetarea disciplinară în cazul comisarului Călin Grui a demarat pentru neglijență manifestată în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

  Câți polițiști sunt cercetați disciplinar

  Întrebat câți polițiști arădeni sunt cercetați disciplinar în momentul de față, șeful IPJ Arad a precizat că procentul acestora este foarte mic.

  „Contrar opiniei publice, procentul de polițiști cercetați discplinar este foarte mic. Și nu pentru că suntem reticenți în a declanșa această procedură disciplinară, ci pentru că în felul de a fi a instituției – aceasta este convingerea mea, luați-o ca pe o convingere personală – este că trebuie să respectăm regulile, nu să le încălcăm. Că avem colegi care încalcă reguli de conviețuire socială, da, așa este. Au fost, sunt și probabil că vor mai fi colegi care vor încălca regulile. Rolul nostru aici este să-i identificăm și să luăm măsurile care trebuie pentru a îndrepta sau, până la urmă, pentru a-i îndepărta din sistemul de ordine publică pentru a așeza lucrurile cât se poate de bine”, a încheiat comisarul șef Dan Stoicănescu.

  Citește și: Accident violent între Ionești și Ocișor. Un polițist arădean și o femeie sunt în comă după ce autoturismele în care se aflau s-au izbit

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.