vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Măsuri la vamă: 450 de polițiști de frontieră vor efectua controlul la granița cu Ungaria în minivacanța de 1 mai

  de Ioana Costaș | 27 aprilie 2023, 4:50 PM | Știri Arad

  0

  foto: Poliția de Frontieră

  450 de polițiști de frontieră vor fi la datorie, zilnic, în minivacanța de 1 mai, conform Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră  (ITPF) Oradea, în subordinea căruia se află și punctele de trecere a frontierei din județul Arad. Reprezentanții instituției precizează că această măsură vine în contextul în care la sfârșitul acestei săptămâni se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport la granița cu Ungaria, în mod special.

  În fapt, aglomerația de la granița cu Ungaria a început de joi dimineața, când, la PTF Nădlac II Autostradă se aștepta 90 de minute pe sensul de ieșire din țară. Aici, doar trei polițiști de frontieră maghiari erau prezenți la efectuarea controlului de frontieră, acesta făcându-se în comun împreună cu polițiștii de frontieră români. De altfel, numărul polițiștilor de frontieră români este condiționat de numărul polițiștilor de frontieră maghiari atunci când vine vorba de controlul efectuat la graniță. Joi după masa, timpul de așteptare pe sensul de ieșire din țară, la Nădlac II, a scăzut, însă se menține tot crescut: 60 de minute.

  „Având în vedere că luni se va sărbători 1 mai, din experința anilor trecuți, în acest sfârșit de săptămână se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei, în special la granița cu Ungaria. În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, județele Arad și Bihor, vor fi dispuse toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor, precum și echipamentele folosite petnru verificare. Dacă situația o va impune, vor fi folosite inclusiv stații mobile de control”, a declarat comisarul șef de poliție Laura Beatrice Bondar, purtător de cuvânt în cadrul ITPF Oradea.

  Potrivit acesteia, în perioada 29 aprilie – 1 mai, peste 450 de polițiști de frontieră vor desfășura zilnic activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

  Totodată, potrivit ITPF Oradea, vor fi suplimentate arterele de control atât la ieșire din țară sau intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în timp ce reprezentații Poliției de Frontieră vor ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.

  La granița cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere a frontierei.

  Citește și: Coadă la frontiera Nădlac II: doar trei polițiști de frontieră maghiari verifică zeci de mașini care așteaptă să treacă granița

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.