miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițist rutier pus sub control judiciar pentru un abuz în serviciu din anul 2022. Măsura, luată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

  de Ioana Costaș | 27 mai 2024, 4:38 PM | Știri Arad

  0

  Un polițist rutier a fost pus, astăzi, sub control judiciar pentru o faptă de abuz în serviciu ce a avut loc în luna noiembrie 2022, măsura preventivă fiind luată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

  „Prin ordonanţa din data de 27.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus măsura controlului judiciar faţă de un inculpat, agent şef de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual”, a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

  În fapt, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad „în seara zilei de 27.11.2022, inculpatul, fiind în exercitarea atribuțiilor de polițist rutier și în calitate de organ de constatare, urmare a unei sesizării telefonice cu privire la conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, deşi a constatat în mod direct că singura persoana aflată la volan, în apropierea autoturismului este numitul P.D.A., care se afla într-o stare avansată de ebrietate, nu a întocmit un proces-verbal potrivit dispozițiilor art. 61 alin.1 lit. c Cod Procedură Penală şi art 293 alin. 3 din C pr pen și nu i-a stabilit numitului P.D.A. prezenţa sau concentrația alcoolului în aerul expirat, potrivit dispozițiilor art. 88 alin.3 și 4 din O.U.G. 195/2002 rep., pentru a evita astfel declanşarea faţă de acesta a unui proces penal. Suplimentar, în exercitarea atribuțiilor de polițist rutier și în calitate de organ de constatare, cu ocazia întocmirii fişei de intervenţie la eveniment, a atestat în mod fals aspect nereale în cuprinsul acesteia, în scopul exonerării numitului P.D.A. de la tragerea la răspundere penală”.

  Citește și: Începe judecata în cazul morții lui „Vișinel”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.