joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Poliția Locală din Chișineu-Criș reacționează cu imagini la niște acuzații de tratament discriminatoriu | Video

  de Mihai Todoca | 31 iulie 2023, 2:08 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  O arădeancă (S.C.) a luat legătura cu noi pe mail-ul redacției și, nici mai mult nici mai puțin, acuză Poliția Locală din Chișineu-Criș de tratament preferențial când vine vorba de împărțit amenzi. În cazul de față, doamna ne spune că aflându-se sâmbătă seara la Chișineu-Criș a trecut pe un spațiu verde pentru a ajunge la un bancomat. Conform celor spuse de ea, un agent de la Poliția Locală a observat-o și a amendat-o cu suma de 300 de lei, dar că un bărbat a scăpat de amendă pentru aceeași faptă.

  Ea ne mai spune că în același timp a observat o altă persoană care după spusele ei a trecut peste același spațiu verde, dar că nu a fost amendată. Doar legitimată și atât: „Ok, am semnat amenda fără nici un comentariu, doar am fost vinovată.

  La scurt timp văd un alt polițist local oprindu-l pe domnul care a trecut pe lângă mine pe spațiul verde, îl legitimează și pe dânsul, îi ia buletinul, iar acest polițist local merge până la mașina de poliție, stă câteva minute și se întoarce la acest domn, îi înmânează buletinul fără nici o contravenție!

  În fața masinii mele! Văzând tot, adică în mână polițistul local avea doar o agendă și buletinul domnului respectiv. Aș avea o întrebare: legile nu sunt pentru toata lumea la fel? Se poate dovedi cu imagini deoarece în fața băncii e plin de camere video!

  Nu îmi pare rău de acești lei pe care trebuie să îi plătesc, pentru că am greșit, îmi pare foarte rău pentru oamenii care așteaptă siguranța și dreptate de la acești domni polițiști locali, care au făcut o nedreptate! Dacă ai cunoștințe sau ești cunoscut de acești polițiști locali ai orașului Chișineu Criș nu se aplică legea, iar dacă nu te cunosc abia așteaptă să te atingă puțin la buzunar!

  Este o nedreptate foarte urâtă, noi cetățeni ai acestui oraș așteptăm siguranța și dreptate din partea lor, dar se pare că ne înșelăm amarnic când vine vorba despre cunoștințe! Legea e facută pentru toată lumea la fel, eu așa cred!”

  Tratamentul preferențial, însă, nu se confirmă pe imaginile video

  I-am răspuns doamnei că vom documenta cazul, având în vedere că acuzațiile sunt destul de grave în ceea ce privește o instituție a statului, în cazul nostru o direcție a Primăriei Chișineu-Criș. Am luat legătura cu Primăria din Chișineu Criș, în subordinea căreia se află Poliția Locală, ajungând să vorbim chiar cu primarul Flavius Chereji. A spus că ne resună după ce va lua legătura cu șeful Poliției Locale și ne va transmite un punct de vedere.

  După câteva minute am primit și un video în care vedem intervenția polițistului local menționat. În imaginile remise observăm și noi un domn, îmbrăcat în tricou verde, însă acesta nu trece pe spațiul verde, ci merge pe pista de biciclete. Din ceea ce ne-a spus primarul Chereji, din acest motiv a fost oprit și legitimat bărbatul în cauză.

  Se poate ca imaginile video să nu fie neapărat foarte concludente în ceea ce numim „tratamentul preferențial”, bărbatul în verde ieșind din cadru ulterior, însă bazat pe ceea ce se vede doar, putem spune că, momentan, acuzațiile doamnei S.C. sunt puțin hazardate.

  Nu tragem concluzii, deoarece nu acesta este rolul nostru, însă trebuie să recunoaștem că nu ne-am mira dacă asemenea acuzații se vor dovedi adevărate în alte cazuri.

  Citește și: Bărbat bătut în centrul Aradului, în mașina Poliției Locale. Ce spune Primăria

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Numai in Ro primesti amenda pentru călcarea ierbii. In America poți sta linistit si sa iți pui pătura, la fel si in Paris.
   In Japonia nu se face cărare pe iarbă pana nu se vede pe unde trec mai mult oamenii, unde lasă iarba bătută. Abia pe urmă se face cale de beton.

   +24 voturi
   +1
   -1
  2. asta cu amenda daca calci iarba e noaptea mintii inteleg daca calci pe rondou de flori sau orice altceva dar sa ieo 300 de lei amenda pt ca ai calcat pe iarba e o mare tampenie!ce amenda ar trebui sa ia ctp ul din arad care a adunat cubun tramvai toate rulourile de iarba de pe linii?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.