duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția Locală a dat 250 amenzi în cursul anului 2023 pentru cei care nu au colectat selectiv gunoiul

  de Special Arad | 20 decembrie 2023, 8:02 PM | Știri Arad

  0

  Poliția Locală Arad informează că au fost aplicate 250 de amenzi în cursul anului 2023 de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului al Direcției Generale Poliția Locală Arad pentru încălcarea prevederilor Regulamentului de salubrizare aprobat prin HCLM nr. 297/2015, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor referitoare la colectarea selectivă. Platformele de colectare s-au aflat în obiectivul de monitorizare a polițiștilor locali din cadrul SPM, pe tot parcursul acestui an.

  „Polițiștii locali cu atribuții pe linia protecției mediului, împreună cu reprezentanți ai RETIM, operatorul de salubrizare delegat cu prestarea serviciului de colectare și transport deșeuri municipale pe raza municipiului, au desfășurat numeroase acțiuni vizând colectarea selectivă a deșeurilor municipale. În ultimele 10 zile, controalele au fost desfășurate în cartierele Șega și Confecții, fiind sancționat un agent economic identificat în urma monitorizării rampelor ecologice. Acesta, deși deținea contract de salubrizare, a ales să depoziteze pe sol deșeurile produse, în loc să utilizeze pubelele speciale puse la dispoziție. Ulterior intervenției polițiștilor locali, agentul economic s-a conformat prevederilor legale, domeniul public fiind eliberat de gunoaie.

  Paralel cu prestarea serviciului de colectare deșeuri municipale, conform graficului stabilit, a fost derulată o campanie de informare, în scopul conștientizării cetățenilor din zonă cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor municipale, pe categorii și în concordanță cu graficul de ridicare pentru fiecare categorie în parte, direct de la punctele de producere a acestora.

  Astfel, prin colectarea selectivă aplicată corect în gospodăriile cetățenilor, s-ar diminua presiunea exercitată asupra punctelor de colectare amplasate în zone proxime, care deservesc asociațiile de proprietari.

  Reamintim cetățenilor că pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului de salubrizare, amenzile contravenționale aplicabile sunt în cuantum de 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 2.500 lei pentru persoanele juridice”, transmite Poliția Locală Arad.

   

  Citește și: Licitația ADI SIGD, în sfârșit, finalizată. Retim va ridica gunoiul din Arad pentru o perioadă de încă 8 ani · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.