joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Unde să fie piața sau strada Franz Kafka?

  de E. Nola | 21 februarie 2020, 1:57 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  3

  E un zvon din cele mai vechi timpuri.

  Zvonul susține că scriitorul Franz Kafka ar fi poposit în Arad în iulie 1917, venind alături de logodnica Felice la o soră a acesteia, căsătorită Braun. Zvonul mai susține că, deși au venit împreună, au plecat separat, motivul fiind o aventură a lui Franz la Crucea Albă, aventură care a pus capăt logodnei lor, Felice măritându-se în anul următor cu un negustor din Berlin.

  Mergând pe urmele acestui zvon, noi am documentat, încă în 2015, prezența marelui scriitor la Arad – orașul fiind astfel singurul oraș românesc în care a umblat Kafka -, întrebând atunci opinia publică, dar mai ales doctorii din administrația orașului, dacă n-ar fi bine să denumim ceva, o piață, o stradă, după autorul Metamorfozei.

  Și cu atât am rămas, în timp ce sunt numite străzi și piețe după personaje nu demult decedate, dar oarecum sub valoarea scriitorului al cărui nume a creat un nou adjectiv în majoritatea limbilor.

  Ne întrebăm, așadar, nițel „kafkian”, dacă n-ar fi bine să imortalizăm și acest moment mai deosebit din istoria orașului, dacă tot vorbim de turismul din Arad care este senzațional, nemaipomenit, dar…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Unde să fie piața sau strada Franz Kafka?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.