Pola Zilei: De ce a ales Primăria 11 case pentru renovare completă și nu șase sau doișpe?

  de E. Nola | 15 decembrie 2018, 2:44 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  6

  Str. Iustin Marșieu nr. 33 (foto: Google Street View)

  În ultima clipă, între Moș Nicolae și Crăciun, Primăria – prin Gheorghe Falcă, desigur – a anunțat că 11 case dintre cele care ar trebui supraimpozitate din cauză de paragină vor fi reabilitate complet pe banii Primăriei.

  Arădenii, neobișnuiți cu astfel de cadouri de la Ghiță, au sărit în sus de bucurie, auzind mai ales că, în viitor, Primăria (prin același Ghiță) va mai alege și alte case care vor fi renovate din cap până-n picioare pe cheltuiala Primăriei, adică folosind banii publici pentru renovarea unor imobile, proprietăți particulare.

  Am fost surprinși și noi, dar după ce am văzut casele indicate, 11 în cap, am început să ne întristăm. De ce tocmai unșpe și de ce acestea(?), mai ales că din punct de vedere arhitectural-urbanistic aceste case alese nu reprezintă nicio valoare, poate una sau două, aflate pe str. Eminescu, celelalte fiind case cu un singur nivel, aflate, e drept, în stare avansată de degradare, dar astfel de părăginituri sunt cu miile prin Arad.

  N-am înțeles rațiunea, dincolo de faptul că Primăria are sau închiriază ceva spații în aceste imobile, nu vedem niciun rost al reabilitării lor pe banii noștri.

  Vă întrebăm, de aceea, pe dumneavoastră, stimații noștrii cititori, mult mai destepți ca noi, nemaivorbind de cititorii altora:

  Sondaj: De ce a ales Primăria 11 case pentru renovare completă și nu șase sau doișpe?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. sunteti si Dvs ca soacrele; daca nu se face, de ce nu se face; daca se face, de ce se face? Bine ca se misca ceva. Inca putin si se darama orasul peste noi, E bine ca exista un inceput de preocupare pentru patrimoniul constuit! Alte orase atrag multi turisti cu un centru vechi asemanator cu al nostru.

   --3 voturi
   +1
   -1
   • In principiu aveti dreptate precum condamnatul la moarte care vazand ca soldatii incarca arma, spune: bine ca se misca ceva.
    Poate daca cititi Incetinitorul de maine, va veti mai lamuri si cu asta, pana atunci ganditi-va la urmatoarea idee: daca e legal ca unii proprietari sa fie penalizati iar altii ajutati, asa cum observa cineva aici inaintea voastra.
    Dupa ce ati raspuns la intrebare, intrebati-va in continuare: cum si cine decide cine sa fie penalizati si cine ajutati.

    +4 voturi
    +1
    -1
  2. Nu se pun si cele in care familia Falca detine spatii? Cum ar fi cea de pe bulevard, vizavi de Bisercia Rosie (nu stiu acum exact numarul), unde are Ela niste spatii, inchiriate unui ziar local care nu mai stie cum sa faca sa prezinte esecurile lui Ghita drept realizari. Nu de alta, dar Ghita si primaria nu-s totuna?

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.