marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Cine este, după Dumneavoastră, cel mai valoros personaj din viața politică arădeană?

  de E. Nola | 13 ianuarie 2024, 8:18 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  18

  Gata, trecem la treabă, anul nici măcar nu mai este atât de nou, parcă din nou sunt vechi toate, să vedem, așadar, cum va fi în acest an nimicul.

  Nu fac pe șmecherul, în fond într-o societate care funcționează cum trebuie, toate astea sunt nimicuri, iar faptul că aceste nimicuri la noi devin foarte importante reprezintă o explicație pentru tot ce ne chinuie și paște.

  Așadar, în acest an vom alege până la loc comanda. Iar în astfel de situații oamenii pe care îi alegem reprezintă miza jocului. Nu ne băgăm la centru, avem noi treaba noastră aici, cert este că în săptămânile care urmează vă oferim câteva teme de meditație și gândire. Mă rog, pentru cei care contează.

  Începem cu zece personaje locale care de ani de zile sunt în prima linie a luptei pentru ce oare? Pentru noi ar fi bine să se lupte pentru o societate funcțională, responsabilă și justă, așa că asta este ideea: să vedem câți din cei care se învârt în jurul nostru și încearcă să ne convingă că vor și binele nostru, nu doar pe cel al lor, sunt într-adevăr de încredere sau, dimpotrivă, vorbesc doar ca să se afle în treabă.

  Nu vom comenta alegerile, vom pune doar numele, așteptând ca voturile Dumneavoastră să facă diferența și ierarhia. Chiar dacă nu va fi un sondaj (poll) pe bune, o polă cât de cât tot iese. Și vor fi nu șapte, cum v-am obișnuit până acum, pentru că, nu-i așa?, orice top arată bine dacă merge până la zece.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Cine este, după Dumneavoastră, cel mai valoros personaj din viața politică arădeană?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din pacate in afara de Fifor, fost ministru, restul, inclusiv Faraonul! nu si-au depasit calitatea de vedete de nivel judetean, local si provincial … in aceste conditii Aradul isi va continua parcursul avut inca din vremuri vechi, de orasel periferic, asezonat pe ici pe colo cu evenimente „remarcabile”.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Când o să scăpăm de această hahaleră acest Borfaș cu duhul numit Falcă el nu mai este un politician El este un hoț la drumul mare nu l mai Introduceți în tot felul de sondaje pentru că locul lui nu este între politicieni locul este între Borfaș pe 6 vânători

   +25 voturi
   +1
   -1
  3. Daca tot au fost zece optiuni era greu sa faceti 13? Sa adaugati si propuneri cu personalitati aradene care nu sunt inscrise in politica dar colegiului de redactie Special Arad li s-ar parea potriviti?
   Si tot asa cate trei propuneri saptamanal…poate, poate ar aparea o raza de speranta si sustinere.

   +14 voturi
   +1
   -1
  4. Dacă ordinea era după averea din politica arădeană tabelul ar fi început cu Falca primul.
   Apropo știți ca a fost coleg de politehnica la Timișoara cu Coldea, cum s-a strâns triunghiul Bermudelor la Arad Coldea și Bibart rude și ambii din Tarnova Falca coleg de studenție cu Coldea.
   Toate pornesc de la justiția atrofiată dar foarte bine plătită din România.
   Zi de zi auzi de decizii halucinante pedepse ridicole pt fapte de o gravitate uriașă până nu se vor regla aceste probleme sistemice în care magistrații pot scăpa pe oricine nu se va intra într-un normal niciodată.
   CCR trebuie desființat înlocuit cu o secție independentă specializată de constituționalitate la ICCJ și pensiile speciale anulate direct prin articol în Constituție.
   Se pot regla toate dar se așteaptă colapsul economic ca în Grecia când vor fi forțați sa le regleze toate.(sau un cutremur ca în 77 când nu vor fi bani pt refacerea țării)

   +20 voturi
   +1
   -1
  5. Doamne ferește! Pensiile speciale tăiate? Pai abia atunci s-ar face revoluție adevărată în România!
   Păi nu vedeți cât le pasă de plebeie? S-au majorat pensiile cu 13, 8% .Pă unde este durerea pt. amarat? Cine este avantajat? Șefu de post de la Cucuiezi, care sa pensionat la 50 de ani cu o pensie amărâta de 6200 lei, s-au femeia de servici de la școală care după 30 de ani de muncă are o majorare de 159 de lei?
   Știu că nu sunt la subiect scuze, dar bandiți ăștia nu sunt doar la Arad, toți sunt o apă și un pământ.
   Indiferent cine vine la putere la noi în România nu se va putea redresa nimic atata vreme cât există nepotisme prietenii colegialitate.

   +13 voturi
   +1
   -1
  6. Ar mai fi câteva personaje care ar putea avea un cuvânt în politica locală:
   -Cristi Galea
   -Teo Parasca
   -Ionel Ciupe
   -Marin Lupaș
   -Sebastian Bulumac
   Dintre cei mentionați de Dvs poate cel mai potrivit pentru primar ar fi domnul Wiener, dar din păcate
   pentru dumnealui, echipa care ar trebui să-l propulseze – mai mult îl încurcă, în frunte cu
   eurolistatul Botoș și Sergiu Vlad care n-au mișcat un deget pentru Arad de când pretind că îl reprezintă.
   La fel și la udmr, de când seniorii vechii generații – unii dintre dumnealor gentlemani adevărați- au ajuns la
   vârsta a 3-a sau chiar a 4-a, nu a mai apărut nici măcar o figură care să se remarce prin ceva.
   Concluzia e că este cam secetă în oferta politică locală, poate exact din acest motiv ar putea apărea candidați cu șanse reale
   dacă aceștia ar reuși să catalizeze publicul arădean în efortul de a opri trendul descendent al orașului.

   +2 voturi
   +1
   -1
  7. Ce înseamnă valoros, in contextul dat? Poate că înseamnă manipulare, atitudine duplicitară, cameleonalism, fripturism, cum zicea Nicolae Iorga etc
   Pe primul loc, cu coroniță, nu poate fi decât Gheorghe Falcă. Un deceniu și jumătate primar, apoi europarlamentar și ,probabil, sfârșitul nu e aici . Uns cu toate alifiile, beneficiarul unei justiții selective, la fel ca nașul sau, Traian Băsescu.

   +19 voturi
   +1
   -1
  8. Păcat ca aceste comentarii pertinente sunt puse aici in van ,pentru ca nimeni din cei enumerați mai sus nu sunt curioși de ele .
   Ei continua sa trăiască ca niste căpușe de pe spatele altora sau mai bine zis a poporului român.
   Iar de ce comentam noi aici , pur si simplu linse rupe .
   Ei cred si se considera niste oameni sus-puși ce au făcut bine numai noi nu vedem acest lucru ca au facut rau .
   Va veni si clipa cand vor da socoteala pentru aceste nelegiuiri asa cum ia venit si lui Ceaușescu.(aici nu ma refer la judecata pe repede inainte facuta de cei ce au furat revolutia si și-au bătut joc de cei care au ieșit in strada sa iti spună oful sa nu se iasa la iveala furturile de la acea vreme )

   +10 voturi
   +1
   -1
  9. Cu riscul de a fii înjurat,spun cu mina pe inima ca dacă Sergiu Bâlcea ar fii primarul nostru,al arădenilor pe care ii iubește și cafe îl iubesc iar doamna Gianina președinte CJA, județul nostru ar fii în 2 ani cu mult peste restul țării. Sunt tineri,capabili,profund implicați în facerea de bine și ajutorarea semenilor. Dim păcate nu pot datorita mafiei instituite de dictatorul Falca, care ii marginalizeaza deoarece se teme de ei și impactul Electoral.

   --4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.