marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Cine e de vină pentru protestul fermierilor și transportatorilor?

  de E. Nola | 20 ianuarie 2024, 11:13 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  (foto: Cooperativa Țăranul Nădlăcan)

  Revenim pe moment la actualitatea stringentă a zilelor noastre, cu atât mai mult, cu cât am doborât toate recordurile de audiență din ultimul timp cu articolul lui Valer Mărginean privind participarea sau neparticiparea Domnului Muscă la protest.

  Situația este complicată și complexă, fermierii, la inițiativa transportatorilor și după colegii lor din țările UE, în frunte cu Spania, Franța și Germania, de peste o săptămână sunt în fierbere, camioanele și tractoarele au inundat drumurile țării, fără să se ajungă la ceva liniștitor, deocamdată. Cert este că protestul continuă, mai ales în partea de est a țării, acolo unde influența importului de cereale din Ucraina (plus Rusia) se simte, din câte se poate vedea, cel mai tare.

  Iar asta adaugă protestului o dimensiune politică, chiar dacă protestatarii s-au arătat neimpresionați de încercarea reprezentanților partidelor de extremă, în frunte cu AUR, de a expropria politic protestul.

  Aici, la noi, în județ, lucrurile sunt și mai complexe, așa cum s-a văzut în articolul menționat la început, fermierii sunt împărțiți între inițiativa venită pe ocolite dinspre vest și atitudinea unora, în frunte cu pomenitul Domn Muscă, de a o scălda.

  În această situație apelăm la Dumneavoastră, ai noștri mult mai agricultori și transportatori decât ai lor, întrebându-vă: ce părere aveți, cum de s-a ajuns până aici în plină iarnă?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Cine e de vină pentru protestul fermierilor și transportatorilor?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.