sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fermierii arădeni au protestat, din nou, în zona frontierelor Nădlac I și II. Circulația a fost îngreunată

  de Ioana Costaș | 15 ianuarie 2024, 5:01 PM | Știri Arad

  1

  Fermierii au protestat și astăzi în zona Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II, traficul rutier fiind îngreunat. Zeci de utilaje – tractoare și combine agricole – și mașini mici ale fermierilor au circulat cu viteză redusă, în coloană, și au claxonat în semn de protest, îngreunând astfel traficul rutier în zona celor două puncte, respectiv pe drumul național 7, dar și pe alte drumuri din apropierea celor două vămi, transmite Agerpres.

  Fermierii sunt nemulțumiți că nu au obținut nimic de la Guvern, în urma negocierilor.

  Vineri, 12 ianuarie 2024, a fost prima zi în care fermierii arădeni au ieșit la protest, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, 50 de utilaje agricole mărșăluind spre vamă.

  Scopul protestului organizat de agricultorii arădeni este atragerea atenției asupra situației disperate în care se află. Agricultorii arată cu degetul spre guvernanți, spre promisiunile lor neîmplinite ce îi duc la faliment pe cei care muncesc pământul, dar și spre prețurile mari la RCA, plățile făcute de APIA sunt efectuate cu întârziere și spre importurile de cereale din Ucraina. Agricultorii susțin că importurile de cereale din Ucraina sunt descărcate ilegal în țara noastră, fiind vândute pe piață la prețuri mult mai mici decât cele din Uniunea Europeană.

  Citește și: Fermierii protesteză la trecerea frontierei de la Nădlac și Vărșand

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.