Pola Zilei: Ce româncă să mai punem pe bancnote, din moment ce Ecaterina Teodoroiu va fi polul?

  de E. Nola | 2 august 2019, 2:49 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  Bancnotă de 20 de lei din anii ’50

  Problema e evident complexă și prezinta umflături.

  Misoginismul – considerarea femeii drept inferioară bărbatului, pentru Doamna Ecaterina Andronescu – este încă în floare pe plaiurile mioritice, faptul că pe noua bancnota de douăzeci de lei va fi imaginea Ecaterinei Teodoroiu nefăcând nicio breșă, în fond ea este omagiată pentru fapte militare, adică preponderent masculine, nu pentru calitatea ei feminină.

  Pornind de la această observație, am gândit mai departe – având în vedere că banul este prin excelență misogin, femeile fiind reprezentate doar generic ca simboluri ale abundenței și proliferării naturale pe monedele și bancnotele românești -, cine ar putea fi acea femeie care prin calitățile ei feminine ieșite din comun ar putea concura puzderia de bărbați de pe bancnotele noastre.

  Ne-am gândit mult, n-am ajuns la mare lucru, avem ceva propuneri, dar așteptăm cu încredere și propunerile Dumneavoastră.

  Sondaj: Ce româncă să mai punem pe bancnote, din moment ce Ecaterina Teodoroiu va fi polul?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.