Andronescu vrea ca elevii din clasele I-III să poată fi lăsați repetenți. Experții în educație o contrazic

  de - | 21 ianuarie 2019, 8:57 AM | Educaţie

  2

  Legea prevede că nu pot fi lăsaţi repetenţi copiii până la clasa a treia, dar acest lucru trebuie schimbat, pentru că este o greşeală, a declarat la Digi24 ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

  „Din păcate, e o prevedere legală, până în clasa a treia copiii nu pot fi lăsaţi repetenţi. Cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect pentru că, iată, unde suntem. Ajungem la clasa a opta şi constatăm că nu ştiu să scrie bine, să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de clasa a opta. Cred că obiectivele trebuie stabilite prin lege şi în fişa postului. Acest obiectiv e o greşeală”, a spus Ecaterina Andronescu.

  Pe de altă parte, experții în educație îl contrazic pe ministru. Oana Moraru, expert în educaţie, spune că: „Nu ai voie să laşi copiii repetenţi, e împotriva oricăror studii, nu e niciun impact. Sunt studii întregi care arată că lăsatul repetent nu îl motivează pe copil, nu îl aduce mai repede pe calea cea bună. Sub nicio formă nu îl poţi lăsa repetent.”

  Citește mai multe cu un click AICI: digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mi se pare firesc. Poi daca un copil de 6-7 ani e mai putin” rasarit” si nu stie nici sa scrie(practic pierde startul si nu are o baza/un fundament deja invatat) ce sanse are acel copil sa faca fata in anul urmator cand deja totul e mult mai complex?
   Si ca sa fiu mai clar: Pe vremea mea se preda pe clasa a 2-a tabla inmultirii si a impartirii. Poi cum drac sa stie elevul sa faca ecuatii de gradul 1 si 2 in anii urmatori daca el nu are habar sa faca o inmultire si o impartire.
   Ce rost are sa il tarasca dacsalul dupa restul clasei daca el e planta si nu stie sa distinga literele sau cifrele.
   Repetentia nu e o pedeapsa, pana la urma, e constatarea faptului ca elevul respectiv nu a facut fata in anul respectiv si trebuie sa repete studiile.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.