miercuri, 27 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Care a fost adevărata cauză a cutremurului din zilele trecute?

  de E. Nola | 27 mai 2023, 11:23 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  2

  Venim cu această întrebare motivați de avalanșa de teorii și supoziții cu care am fost bombardați pe site-urile de socializare, imediat după primele mișcări seismice simțite în Arad și prin împrejurimi.

  Trecem peste faptul că aceste „mișcări” reprezintă ceva absolut natural, Pământul se află în mișcare, iar în măruntaiele sale este o activitate de când îi lumea. Nu pomenim de faptul că aici, în zona noastră, Pâmântul se cutremură de cel puțin 200 de ori pe an, numai că aceste mișcări sunt sub 2 pe scara Richter, insesizabile pentru arădeanul preocupat cu grijile cotidiene. La circa 12 ani se produc mișcări mai intense, sesizabile și fără ajutorul institutului de resort.

  Asta e normal, deci, numai că de o vreme nici normalul nu mai este normal, așa că omul lipit de FB precum bebelușul de țâță, ajunge la idei, iar unele dintre aceste idei sunt chiar de natură să ne creeze insomnii.

  Cea mai vehiculată „conspirație” din aceste reacții postseismice de Arad indica exploatarea gazelor de șist ca o posibilă explicație, cu alte cuvinte de vină este nu natura, ci omul, și nu noi, cei de jos, ci aceia care scot foloase, de când îi lumea, din nenorocirea pe care o fac celorlalți.

  Pe de altă parte însă am remarcat și umorul și subtilitatea manifestată de arădeni cu această ocazie, fapt pentru care ne-am permis cele ce urmează. Ne-am dus, așadar, și noi pe filieră, să vă propunem câteva variante mai „conspiraționiste”, nu înainte însă să vă liniștim: stați tranquillo, Pământul nu e mort și e bine că suntem departe de zone seismice intense.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Care a fost adevărata cauză a cutremurului din zilele trecute?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.