duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pledoarie pentru un sport dedicat exclusiv elevilor: rugby-tag. Echipe din Șimand, Ineu și Arad au luptat în faza județeană a ONSȘ

  de Dan Lazăr | 6 aprilie 2023, 9:19 AM | Ineu | Şimand | Sport | Știri Arad

  0

  Faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSȘ) la S Rugby-tag mixt s-a desfășurat, în această săptămână, în sala de sport din Șimand.

  La nivelul ciclului gimnazial, campioană a județului Arad a devenit Școala Gimnazială Șimand, neînvinsă în turneul jucat pe propriul teren. Singura echipă care a ținut piept gazdelor a fost Șc. Gim. „Nicolae Bălcescu” (Gen. 11) Arad, care a devenit vicecampioană județeană, în duelul cu șimăndanii cedând cu scorul de 2-4. Pe podium a mai urcat Colegiul „Csiki Gergely” Arad, care a trecut dramatic în meci decisiv de Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, scor 6-5, ineuanii având cu două minute înainte de final un avantaj ce părea decisiv, scor 5-3.

  Conform calendarului ONSȘ, etapa pe zonă va avea loc în 24-25 aprilie, la Timișoara, iar finala națională în județul Dâmbovița, între 18-20 mai.

  Va mai reprezenta Aradul la faza regională Colegiul „Csiki Gergely”, la nivel primar (4-1 cu Șc. Gim. Șimand) și la nivel liceal (3-0 cu CN „V. Goldiș” Arad).

  „A fost ediția cu cei mai mulți participanți, semn că acest sport începe să prindă în rândul copiilor”, a concluzionat prof. Daniel Mărcuș, promotorul a numeroase discipline sportive în județul nostru.

  Ce este S Rugby-Tag?
  Rugby-tag este o activitate fizică rapidă, fără contact direct cu adversarul, scopul fiind de a duce balonul rotund în terenul de țintă advers, pasele efectuându-se doar în lateral sau în spate. Fiind o combinaţie între distracţie şi energia dată de mişcare, rugby–tagul este acum versiunea oficială a rugbyului pentru grupele de şcolari.
  Cureaua rugby-tag este purtată în jurul taliei, de care sunt ataşate două eşarfe (taguri) din materiale viu colorate, prinse prin sistemul „arici”. Atunci când posesorului balonului i se smulge un tag, acesta este obligat ca în două secunde să paseze mingea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.