sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Plantație de ciuperci sub nasul lui Falcă

  de Tomck@t | 15 iulie 2015, 12:41 PM | Pamflet

  7

  Pe noul gazon din fața Primăriei au început să crească ciuperci sălbatice, după cum se poate vedea în galeria foto de mai jos. Nu două, trei sau patru… vorbim de o adevărată plantație de ciuperci! Ceea ce e perfect conclusiv și explică multe… foarte multe frământări de-ale noastre, la care nicicum nu găseam, până acum, vreo explicație logică. Ne referim, evident, la desele apucături bizare ale primarului Gheorghe Falcă, care acum, că a dat-o pe față, cum ar veni, nu ne mai lasă niciun mister elementar despre ciudata disfuncție a urbei noastre.

  Vedeți voi… potrivit unui expert în plantele halucinogene, pe numele său Terrence McKenna, ciupercile sunt fiinţe extraterestre. A scris și o carte despre asta, numită „True Hallucinations” (1993). Substanța numită „psilocibină”, după cum scria autorul, îi permitea acestuia să intre în dialog cu o entitate aparent extraterestră pe care a numit-o, printre altele, „vocea care ghidează”, sau „Logosul”

  « Ciuperca revenea mereu la ideea că înţelege foarte bine cum funcţionează evoluţia şi de asta înclină către iniţierea unor relaţii de simbioză cu ceea ce numea „fiinţe umane” » , dezvăluia autorul cărții.

  Psilocibina este un compus triptaminic psihedelic care se găseşte în aproape două sute de specii de ciuperci, pe tot globul. McKenna numea psilocibina „o formă fosforilată de DMT” şi observa că acesta „pare să acţioneze asupra centrilor limbajului de pe creier, iar asta duce la apariţia unor stări mentale foarte bizare, pentru că centrii limbajului sunt cei care te ajută să înţelegi ce se întâmplă în jurul tău, în fiecare moment”, scrie VICE.com.

  Pornind de la ideea asta,

  chiar nu ne-am mai mira dacă cineva ar dovedi că edilul nostru a intrat și el în Frăția abisului țipător * , teleghidat fiind de o voce transcendentală care îi șoptește în creier adevăruri absolute despre Univers și îi implantează idei babilonice despre cum ar trebui condus orașul, pe baza unei simbioze universale cu Natura urbană, taman în Arad. Ultima idee ce i-a fost administrată lui Falcă de această ființă extraterestră ar fi candidatura pentru Orașul Verde al Europei, dar tot așa i-a trăsnit, probabil, și ideea candidaturii pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, ideea pasarelei peste Mureș (că Ciuperca a vrut pasarelă, ce n-ai înțeles?!), ideea mutării Filarmonicii în Casa Armatei (Ciuperca, prin definiție, este melomană, dar nu i-a plăcut de Văcean) sau ideea construirii unei parcări auto în locul Parcului Eminescu, aceasta din urmă explicându-se prin faptul că Ciuperca s-a supărat extrem de tare, deoarece acel teren nu conține un nivel de humus propice creșterii Ei. Și oricum, ciupercile nu-l iubesc pe Eminescu, oricât de mult ar fi iubit Eminescu (inclusiv) ciupercile.

  Nu în ultimul rând, dacă e să reflectăm asupra efectului ciupercilor sălbatice pe centrii limbajului, bâlbâielile și inepțiile ieșite adeseori pe gura lui Falcă rezultă în mod evident o lume interioară haotică, dar – în definitiv – una feerică, extatică.

  Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

  * „The Brotherhood of the Screaming Abyss – My life with Terrence McKenna” (cartea lui Dennis McKenna, 2012)

  plin de ciuperci in fata primariei

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.