Pilot timișorean, transportat la Iași în stare de comă, în urma unui accident aviatic soldat cu un mort

  de - | 4 august 2018, 3:22 PM | Regional

  0

  (foto: digi24)

  Unul dintre cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de astăzi, din Suceava, este din Timișoara. Este vorba despre Sorin Bochiș, în vârstă de 53 de ani, care lucrează ca pilot la o companie aeriană, este de asemenea pilot la Clubul de Aviație Cioca din Timișoara și este pilot de acrobații. Sorin Bochiș este grav rănit, în timp ce celălalt pilot a decedat. Sorin Bochiș a zburat încă din primii ani de viață, tatăl său fiind aviator. Pilotul timișorean declara, presei locale din Timișoara, în urmă cu patru ani, că are peste 10.000 de ore de zbor. A luat primele lecții în anul 1981, la vârsta de 14 ani, iar la 22 de ani a absolvit Institutul de Aviație “Aurel Vlaicu” de la Boboca. Sorin Bochiș a lucrat și ca pilot în Regimentul 93 aviație de vânătoare din Timișoara, unde a zburat pe avioane supersonice de luptă.

  De asemenea, a locuit câțiva ani în America, unde a zburat pe avioane civile și s-a întors în România după atentatele teroriste de la World Trade Center, din septembrie 2001. Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, astăzi, la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, în timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prăbuşit în afara pistei. Unul dintre piloţii implicaţi în accidentul aerian din Suceava a murit, iar pentru celălalt a fost solicitat un elicopter SMURD care să îl ducă la spital. Cei doi piloți se pregăteau pentru un show aviatic care urma să aibă loc pe Aeroportul Internațional din Suceava. În urma incidentului, show-ul a fost amânat.

  Potrivit Digi24, Sorin Bochiș a fost transportat la Iași, la secția de Neurochirurgie. Pilotul are un traumatism cranio-cerebral și este în comă.

  sursa: pressalert

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.