Pictorul arădean Giotto Doichiţă a expus la Praga

  de Special Arad | 13 August 2014, 4:53 PM | Cultură

  0

  Primul proiect comun între Municipiul Arad şi Primăria Praga 5 s-a desfăşurat pe data de 4 august 2014, moment în care a avut loc vernisajul expoziţiei unui pictor arădean. Giotto Doichiţă este artistul care a fost prezent la Praga pentru a expune la galeriile din sectorul 5, expoziţie care va putea fi admirată până pe data de 29 august.

  Vernisajul expoziţiei s-a bucurat de o prezenţă selectă, printre cei care au dorit să admire expoziţia „Geometrie lirică” numărându-se Bogdan Neagu – Ambasada României în Republica Cehă, Veronica Miclea – Institutul Cultural Român din Praga, Nicolae Dedulea – Asociaţia Românilor din Republica Cehă, Petru Lahnit – prim viceprimarul Praga 5, precum şi alţi pasionaţi de artă.

  Pictorul Giotto Doichiţă s-a arătat onorat că startul colaborării între municipalitatea arădeană şi Praga 5 include o acţiune culturală şi a ţinut să mulţumească gazdelor pentru oportunitatea oferită de a expune la galeriile pragheze. Seria de lucrări expuse, după cum afirmă autorul, se formează la confluenţa a doua limbaje: cel al picturii gestuale şi cel al artei populare. Este o pictură în care aceste două formule plastice coexistă completându-se şi sustinându-se reciproc, împrumutandu-şi uneori valorile.

  Reprezentanţii Primăriei Arad au lansat de asemenea invitaţia de a continua acest demers şi în perioada următoare un pictor din Praga 5 va avea posibilitatea să expună la una dintre galeriile arădene.

  Municipiul Arad s-a înfrăţit cu sectorul 5, cel mai mare din Praga (Cehia), parafarea parteneriatului având loc în luna iunie 2014, la Praga.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.