Pictorul arădean Giotto Doichiţă a expus la Praga

  de Special Arad | 13 august 2014, 4:53 PM | Cultură

  0

  Primul proiect comun între Municipiul Arad şi Primăria Praga 5 s-a desfăşurat pe data de 4 august 2014, moment în care a avut loc vernisajul expoziţiei unui pictor arădean. Giotto Doichiţă este artistul care a fost prezent la Praga pentru a expune la galeriile din sectorul 5, expoziţie care va putea fi admirată până pe data de 29 august.

  Vernisajul expoziţiei s-a bucurat de o prezenţă selectă, printre cei care au dorit să admire expoziţia “Geometrie lirică” numărându-se Bogdan Neagu – Ambasada României în Republica Cehă, Veronica Miclea – Institutul Cultural Român din Praga, Nicolae Dedulea – Asociaţia Românilor din Republica Cehă, Petru Lahnit – prim viceprimarul Praga 5, precum şi alţi pasionaţi de artă.

  Pictorul Giotto Doichiţă s-a arătat onorat că startul colaborării între municipalitatea arădeană şi Praga 5 include o acţiune culturală şi a ţinut să mulţumească gazdelor pentru oportunitatea oferită de a expune la galeriile pragheze. Seria de lucrări expuse, după cum afirmă autorul, se formează la confluenţa a doua limbaje: cel al picturii gestuale şi cel al artei populare. Este o pictură în care aceste două formule plastice coexistă completându-se şi sustinându-se reciproc, împrumutandu-şi uneori valorile.

  Reprezentanţii Primăriei Arad au lansat de asemenea invitaţia de a continua acest demers şi în perioada următoare un pictor din Praga 5 va avea posibilitatea să expună la una dintre galeriile arădene.

  Municipiul Arad s-a înfrăţit cu sectorul 5, cel mai mare din Praga (Cehia), parafarea parteneriatului având loc în luna iunie 2014, la Praga.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.