Piața locurilor de muncă prosperă în orașele în care se folosește obsesiv LinkedIn

  de Special Arad | 2 decembrie 2014, 10:50 PM | Business | Social Media

  0

  Cel mai mare ritm de crestere al aparitiei de noi locuri de munca a fost inregistrat in orasele in care utilizatorii LinkedIn au avut cele mai multe legaturi stabilite prin acest serviciu online, scrie Business 24. Astfel, din 2010 pana in 2014, “regiunile metropolitane cu cele mai multe conexiuni au avut o rata de crestere a numarului de locuri de munca dubla fata de cele unde sunt mai putine astfel de conexiuni”, se arata intr-un studiu comandat de LinkedIn si realizat de South Mountain Economics.

  Studiul, intitulat “Conexiunile, un instrument pentru crestere economica”, arata ca rimtul cresterii numarului de locuri de munca si densitatea conexiunilor sunt corelate, dar nu dovedeste ca o utilizare mai mare a serviciilor LinkedIn stimuleaza aceasta crestere; mai mult, poate avea o influenta in sens invers, conform Business Week.

  Aceste “conexiuni” sunt direct proportionale cu rata de crestere a numarului de locuri de munca, conform lui Michael Mandel, presedintele South Mountain Economics. Pentru aceasta cercetare, el a creat un “indice de conexiuni”, care are la baza media de legaturi ale utilizatorilor serviciului LinkedIn din 275 de regiuni metrolpolitane din SUA, raportate la numarul de locuri de munca din statisticile furnizate de birourile Fortei de Munca.

  conexiunile-facute-prin-internet-stimuleaza-aparitia-de-noi-locuri-de-munca
  Foto: South Mountain Economics

  Mandel a mai spus ca rezultatele “sugereaza, intr-un mod destul de rezonabil, ca o crestere a conexiunilor are potentialul de a imbunatati functionarea pietei fortei de munca”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.