duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Petrecere încheiată cu scandal și lovituri împărțite „la toată lumea” de bogyguarzii unei firme de pază din Arad

  de Ioana Costaș | 13 noiembrie 2023, 10:59 AM | Știri Arad | Topic special

  13

  Subiectul de mai jos este în atenția noastră de două săptămâni, documentarea cazului întinzându-se pe durata mai multor zile, fiind și întreruptă în urma evenimentului petrecut în 6 noiembrie pe strada Petru Rareș, în care au fost implicați mai mulți agenți de pază ai firmei Dey. Precizăm acest lucru deoarece în rândurile următoare vom prezenta o întâmplare în care protagoniștii au fost bodyguarzii aceleași societăți.

  Întâmplarea la care facem referire a avut loc în dimineața de 29 octombrie, în fața unei săli de evenimente din municipiu, după ce petrecerea care avusese loc înăuntru se încheiase, iar majoritatea petrecăreților plecaseră deja spre casă.

  Cele petrecute și povestite mai jos ne-au fost aduse la cunoștință de martori, așa cum au fost ele percepute de aceștia.

  Petrecerea, la care au participat mai multe persoane, a avut loc în noaptea de 28 spre 29 octombrie

  Unul dintre petrecăreți a consumat mai mult alcool decât ar fi trebuit și a devenit recalcitrant, ne-au povestit martorii. Aceștia spun că omul nu a fost violent, însă era pus pe scandal. Așa că pentru îndepărtarea lui – și pentru a lăsa petrecerea să continue – au fost chemați agenții de pază ai firmei pe care sala de evenimente o contractase. Agenții l-au evacuat pe scandalagiu de la petrecere, însă după un timp acesta ar fi revenit la fața locului și a continuat scandalul.

  A fost solicitată, din nou, prezența celor de la firma de pază pentru a-l îndepărta pe bărbatul care făcea scandal. De data aceasta a venit o altă patrulă „cu o mașină pe care scria Dey, în care erau trei sau patru agenți”.

  „Au început să-i bată pe toți”, ne-au povestit martorii, care au dorit ca numele lor să nu fie publicate de teama unor eventuale repercusiuni.

  „Au început cu cel care făcuse scandal. L-au pus la pământ pe cel care făcuse scandal și l-au lovit cu picioarele în cap. Cineva a și strigat la bodyguarzi să nu-l omoare, când a văzut că îl lovesc. Apoi, agenții de pază s-au <<aruncat>> pe toată lumea, printre care și un bărbat despre care am aflat că este ospătar la sala de eveniment. Apoi au plecat.

  Bătaia a continuat între lumea rămasă. S-a sunat la Poliție, însă echipajul a venit târziu. Un tânăr le-a și spus că, până s-au mișcat cei de la poliție, ăștia au bătut pe toată lumea. Poliția a fost degeaba acolo. Au ajuns mult după bătaie, aveau o lipsă de interes incredibilă. Au și spus că dacă am ști noi câte intervenții de genul acesta au pe noapte… ca un fel de justificare”, au povestit martorii.

  Aceștia susțin că doi tineri care nu aveau nici în clin nici în mânecă cu cel care făcea scandal, ci doar se aflau în afara localului, așteptând să le vină Bolt-ul, au fost loviți de bodyguarzi: „Unul dintre ei a fost lovit cu pumnul în ochi, sângerând ulterior. Când l-a întrebat pe agent de ce l-a lovit, acesta i-a spus pentru că a făcut un pas în față spre el și că, atunci când se întâmplă asta, nu mai stă la discuții.

  Nimeni nu a dat niciun pumn până nu au venit ei (n.r. – agenții de pază). Un alt tânăr a fost lovit în față. Nu le-a spus nimic. Când băiatul a văzut că vine bodyguardul spre el și-a pus mâinile în cap, să se protejeze de lovitură. L-au lovit în față”.

  Cei care au asistat la scenă au spus că sunt șocați de ceea ce au văzut: „Înțeleg că cel care a făcut scandal trebuia imobilizat, dar nu așa. Cu noi nu a fost violent, nu a avut intenții de genul ăsta, doar dădea din gură. Dar, de acolo până la a veni să-i bați pe toți care erau afară, nu înțeleg. Oamenii ăia nu erau cu cel care făcuse scandal, nu îl cunoșteau. Agenții de pază nu au fost înjurați, jigniți, nimeni nu le-a spus nimic. Nu înțeleg”.

  Din capul locului trebuie precizat un lucru foarte important: nimeni nu a depus plângere. Nici cel care a făcut scandal și despre care martorii spun că a fost lovit cu picioarele în cap, nici cei care au căzut victime colaterale.

  Pe de altă parte, Inspectoratul de Poliție Judeațean Arad, întrebat despre incidentul descris mai sus, a precizat următoarele: „În dimineața zilei de 29 octombrie, în jurul orei 05:25, polițiștii Biroului de Ordine Publică au fost sesizați, prin 112, despre un scandal, la o sală de evenimente din municipiu.

  La fața locului a fost identificat un bărbat de 30 de ani, din Arad, care avea o neînțelegere verbală cu un tânăr de 24 de ani, cei doi fiind în stare de ebrietate. Conflictul a fost aplanat, iar persoanele în cauză au fost sancționate contravențional pentru provocare și participare la scandal, conform Legii 61/91 R”.

  Contactat telefonic, unul dintre administratorii sălii de evenimente ne-a declarat că știe despre incident și că a luat legătura cu reprezentanții firmei de pază, care și-au prezentat scuzele față de comportamentul agenților de pază. De asemenea, potrivit administratorului sălii de evenimente, firma cu care încheiase contract pentru pază este Dey Real Security.

  „Nu știu de ce apare numărul meu de telefon la contact pentru firma Dey”

  Așa că am încercat să luăm legătura cu reprezentanții legali ai societății de pază: administratori și/sau asociați. Din păcate, nu am reușit să luăm legătura cu niciunul dintre administratori și/sau asociați.

  Primul pas a fost să căutăm pe listafirme.ro numele administratorului și a asociatului firmei Dey Real Security SRL și numerele de telefon lăsate la contact. Astfel am aflat că societatea are ca administrator o femeie. Ca asociat, apare tot numele unei femei.

  Am încercat să luăm legătura cu cele două femei pentru a ne putea prezenta un punct de vedere cu privire la cele întâmplate în dimineața de 29 octombrie. Numărul de telefon fix care apare în dreptul firmei de pază nu este alocat, iar la numărul de mobil a răspuns o domnișoară care ne-a spus că în urmă cu mai mulți ani a lucrat la firma de pază și că nu înțelege de ce apare numărul ei de telefon pe listafirme.ro ca și contact pentru Dey Real Security SRL.

  Domnișoara ne-a mai spus că săptămâna trecută a mai fost sunată de cineva care, ca și noi, a întrebat de firma de pază: „Nu știu de ce e numărul meu acolo. Am lucrat înainte la societate și m-a mai sunat cineva săptămâna trecută. Este o greșeală”.

  Apoi am apelat un al doilea număr de mobil la care a răspuns un bărbat care ne-a spus că a fost administrator al firmei, dar că asta a fost în urmă cu doi ani și nu știe de ce apare numărul lui de telefon pe listafirme.ro.

  Tot listafirme.ro ne-a arătat că numele femeii care figurează ca administrator al firmei Dey Real Security SRL este administrator la o altă firmă de pază: Infinity Pază și Protecție, societate care poate fi găsită pe strada Mihai Eminescu. Așa că vineri, în jurul orei 11:00, ne-am îndreptat spre strada Mihai Eminescu, gândindu-ne că poate, în acest fel, putem da de cea care administrează Dey Real Security SRL pentru a avea un punct de vedere asupra celor întâmplate la sala de evenimente.

  Nu am avut succes, ușa de acces fiind încuiată. Totuși, am luat numărul de telefon care era inscripționat pe ușa firmei, în speranța că vom reuși să obținem ceea ce ne interesa.

  La numărul de telefon a răspuns un bărbat care, în momentul în care ne-am prezentat și am cerut să vorbit cu doamna administrator, ne-a răspuns: „Este greșeală. Mulțumesc. O zi bună”. Am insistat, totuși, explicându-i că am luat numărul de telefon de pe ușa firmei și că am crezut că este numărul administratorului.

  De ce oare încercați să sunați? Căutați pe altcineva și acuma căutați firma de pază. Oare căutați ceva? Vă pot ajuta?”, ne-a întrebat vocea din telefon. Ne-a spus apoi că într-adevăr femeia pe care o căutăm este administratoarea firmei, că o găsim pe strada Mihai Eminescu, la firmă, că acolo își desfășoară activitatea. I-am explicat că de acolo venim și că ușa este încuiată, iar discuția telefonică s-a încheiat.

  Până la ora publicării acestui material, nu am fost contactați de niciun reprezentant legal al firmei de pază. În cazul în care acesta dorește să prezinte punctul de vedere al societății comerciale cu privire la cele întâmplate, Special Arad va publica poziția firmei.

   

  Citește și: Bodyguarzii de la Dey, la audieri la Poliția Arad după ce au agresat, în trafic, un tată și pe fiul său de 15 ani

  Citește și: VIDEO. Cinci bodyguarzi ai firmei Dey, reținuți pentru 24 de ore în urma incidentului din trafic de pe strada Petru Rareș

  Citește și: Bodyguarzii Dey, eliberați. Împotriva lor nu a mai fost luată nicio măsură

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu ați menționat numele sălii de evenimente este important pt că sunt patroni de săli de evenimente din oraș foști sponsori de campanie electorală a lui Falca de ce au apelat la firma asta de pază când sunt destule firme de pază în oraș.
   Totul e un paienjeniș conectat politic în acest oraș.

   +24 voturi
   +1
   -1
  2. Oare cate evenimente atat de agresive trebuie sa se mai intample in satul asta numit Arad ca sa ia si politia atitudine fata de firma asta de paza? In fiecare saptamana este un scandal in oras in care sunt implicati indivizi care poarte insemnele acestei firme de paza. Politia chiar nu poate face nimic? Ii au pe toti la mana cu ceva? Procurorii chiar nu pot sa faca nimic? Sau genul asta de evenimente scandaloase sunt un fel de campanie electorala iar anul viitor o sa iasa Les primar pentru ca deja oricum el conduce orasul?

   +19 voturi
   +1
   -1
  3. Ce trebuie facut ca sa se ia atitudine impotriva acestor interlopi de la Dey? Deja doar despre ei vad stiri in ultimul timp, pe unu l-au sechestrat si i-au pus pistolul la cap, la unu i-au plantat probe si l-au nenorocit, pe unu l-au batut in trafic, tata & fiu ( 15 ani), pe astia acum la discoteca. Ce om trebuie sa fi ca sa dai cu pumn intr-un copil de 15 ani si sa il bati pe el si pe tatal sau? Probabil ca o sa se sesizeze si parchetul cand o sa omoare pe cineva. Pana atunci nu cred. Posibil sa le deranjati afacerile cu articolele astea.

   +22 voturi
   +1
   -1
  4. Bineinteles ca politistii nu iau masuri impotriva celor de la DEY(in speta,dar pot fi si altii),pentru ca ei sunt intr-o cardasie cu firmele de paza,probabil unii sunt chiar fost politisti cu bube in cap,dati afara din politie,iar asociati din umbra sunt chiar politisti,care mai castiga un ban prin interpusi.Insa complicitatea politistilor este evidenta,sau poate le este frica daca agentii de paza vor vorbi.

   +18 voturi
   +1
   -1
  5. În adâncurile umbroase ale lumii interlope din Arad, unde întunericul conspirațiilor se amestecă cu interesele ascunse, se conturează o realitate tulburătoare. În această rețea intricată de conexiuni ilicite, corupția și complicitatea au construit un teritoriu periculos, unde limitele dintre lumea interlopă și cea legală sunt adesea șterse.

   În acest peisaj sumbru, influențele politice pătrund adânc în structurile puterii judiciare, manipulând echilibrul fragil dintre lege și corupție. Magistrații, care ar trebui să fie gardieni ai dreptății, sunt adesea prizonieri ai unor interese politice meschine, care subminează integritatea sistemului de justiție.

   La baza acestei relații periculoase stă o rețea de favoruri și înțelegeri oculte, în care magistrații devin marionete în mâinile unor politicieni corupți. În schimbul sprijinului politic, acești magistrați sunt menținuți în funcții cheie, iar siguranța locului lor de muncă devine dependența lor vulnerabilă. Astfel, presiunea politică exercitată asupra acestora devine un instrument puternic de manipulare, subminându-le independența și imparțialitatea.

   În instituțiile de stat, corupția se infiltrează și se consolidează, alimentată de conexiunile obscure cu lumea interlopă. Oricare încercare de a aduce transparență și responsabilitate este deseori știrbită de forțe oculte care își păstrează controlul prin influențe subversive.

   În acest context, societatea arădeană se confruntă cu o criză profundă de încredere în sistemul judiciar și în instituțiile statului. Lumina adevărului este umbrită de umbrele întunecate ale corupției, iar lupta pentru o justiție corectă devine o misiune tot mai dificilă în fața interdependențelor corupte dintre lumea interlopă, influențele politice și magistrați.

   Este esențial ca societatea să privească cu atenție aceste probleme, să ceară responsabilitate și să susțină reforme care să readucă integritatea și imparțialitatea în instituțiile cheie. Altfel, riscul ca întunericul să continue să stăpânească aceste încercări fragile de a menține statul de drept rămâne o amenințare reală.

   +15 voturi
   +1
   -1
  6. Dacă in locul celor de la dey erau niste batausi oarecare , erau deja căutați de poliție si reținuți.
   Ce s-a intamplat acolo si pe Petru Rares este ceva foarte grav , este atentat la siguranța cetățeanului de rând si mult mai grav este faptul ca acesti bătăuși sunt protejati de cei care ar trebui sa ia măsuri impotriva lor si CARE AR TREBUI SA NE PROTEJEZE PE NOI OAMENII DE RAND

   +15 voturi
   +1
   -1
  7. În lumea afacerilor, uneori umbrele trecutului devin lumina prezentului. Un fost interlop, acum patron al unei firme proeminente, a găsit calea spre „succes” scăpând mereu de justiție. În această enigmă a corupției, multe secrete ar fi dezvăluite dacă cineva din sistemul corupt ar avea curajul să deschidă gura.

   +6 voturi
   +1
   -1
  8. Și iar ne întoarcem și ne întrebăm? Oare nu cel ce se lasă călcat în picioare își merită soarta? Pai dacă au fost atâția bătuți fără vre-o vină și n-au reclamat, nu își merită soarta? Dragilor, nu știm să ne apărăm drepturile, atâta vreme cât te porți ca un laș, te lași bătut și jignit, nu te poate nimeni ajuta!

   --8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.