marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 50 de persoane, dintre care 13 copii, salvate de poliţiştii de frontieră români în Marea Egee

  de Special Arad | 25 aprilie 2017, 1:29 PM | Naţional

  0

  Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune EPN POSEIDON  SEA, au salvat 52 de persoane, dintre care 13 copii, care erau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde în apele Mării Egee. 

  Persoanele salvate au fost transportate în Portul din Chios și predate în siguranță autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

  La sfârșitul săptămânii trecute, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune EPN POSEIDON SEA, coordonată de Agenția FRONTEX, a primit o solicitare de intervenție referitoare la existența unei ambarcațiuni gonflabile, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta spre apele teritoriale ale Greciei, fiind în pericol de scufundare în Marea Egee.

  La bordul navei Poliției de Frontieră au fost transbordate 52 de persoane, 17 de bărbați, 22 femei și 13 copii, care au declarat că provin din Siria, Kuweit, Arabia Saudită și Palestina.

  Polițiștii de frontieră le-au oferit asistență, iar câteva ore mai târziu, toate persoanele au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).

  De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), alături de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune EPN POSEIDON SEA, polițiștii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 676 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.