Peste 300 cazuri noi de Covid la Arad. „Tulpina nouă este mai transmisibilă, dar a crescut și capacitatea de testare”

  de Special Arad | 19 January 2022, 1:38 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2:
  Număr de infectări de la ultima raportare: 332
  Număr persoane vindecate de la ultima raportare: 143
  Număr persoane decedate de la ultima raportare: 2
  Număr total cazuri active în prezent: 1841
  Număr persoane internate în spital (izolare): 108
  Număr persoane în izolare la domiciliu (infectate): 1733
  Număr persoane în carantină (contacți ai persoanelor infectate): 578

  La nivel național, România a înregistrat în ultimele 24 de ore 16.760 cazuri noi de Covid-19. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri că în perioada următoare va mai creşte numărul persoanelor confirmate cu coronavirus, deoarece, tulpina nouă este mult mai transmisibilă, dar şi pentru că a crescut capacitatea de testare. Săptămâna viitoare aceasta va ajunge la 100.000 de teste pe zi. Acesta a subliniat că ieri, 18 ianuarie, a fost cel mai mare număr de teste de la începutul pandemiei, respectiv 90.000.

  „Numărul de persoane infectate va creşte pentru că discutăm de o tulpină mult mai transmisibilă, cifrele din această perioada sunt incomparabil mai mari decât cele din perioadele anterioare. Al doilea motiv de creştere a numărului de persoane detectate va fi din cauza creşterii capacităţii de testare, pentru că cine are o suspiciune se poate testa.Mai avem 100 de centre care trebuie operaţionalizate, trebuie avizate întâi de direcţiile de sănătate publică şi apoi să încheie contractele cu casele. Majoritatea acestor centre din cele 230 vor fi operaţionale până la sfârşitul acestei săptămâni”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Adevărul.ro.

  În ceea ce privește rata de infectare din fiecare localitate din județul Arad, o puteți afla consultând tabelul de mai jos. La ora actuală, există 25 de localități în scenariul roșu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.