sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 22 de kilograme de aur nu-și găsesc „stăpânul”… și licitația continuă

  de - | 9 septembrie 2015, 1:00 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  „În fapt, la data de 19.09.2012, la intrarea în ţară, cu trenul, pe la punctul de trecere a frontierei Curtici, s-a prezentat un cetăţean turc, având în bagajele personale bunuri din metal galben în greutate de 22,170 kg, fără a prezenta acte de provenienţă pentru acestea. Pe cale de consecinţă, angajaţii inspectoratului teritorial al poliţiei de frontieră au procedat la confiscarea bunurilor şi sancţionarea contravenţională a cetăţeanului de naţionalitate turcă.

  Împotriva procesului verbal de contravenţie a fost formulată plângere în instanţă, iar urmare procesului instanţa a pronunţat Sentinţa civilă definitivă şi irevocabilă de respingere a plângerii formulate de petent, în acest fel bunurile devenind proprietate de stat.

  Ulterior, s-a procedat la expertizarea bunurilor în laboratoare autorizate de încercări metale preţioase din Arad şi Bucureşti, rezultând aur de diferite titluri (grade de puritate).

  În urma expertizării s-a stabilit preţul, raportat la valoarea de referinţă, ţinând cont de puritatea pieselor. Cele 22,170 kg sunt compuse din lingouri mari, lingouri mici, bare de diferite modele şi monezi.

  În conformitate cu prevederile art. 55 din HG 731/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, valorificarea se face doar prin vânzare directă către persoane fizice sau juridice autorizate de ANPC. Group-ul se vinde integral şi cu plata la facturare, urmare anunţurilor publicate de cel puţin două ori la acelaşi preţ, iar în cazul în care nu există ofertanţi preţul se poate reduce, conform legii, cu până la maximum 25% din valoarea iniţială.

  Până în prezent au fost publicate 3 anunţuri publicitare la preţul de vânzare de 130 de lei/gram, inclusiv TVA, fără a se prezenta ofertanţi. Opinăm că lipsa ofertanţilor poate fi cauzată de tendinţa de scădere din ultima perioadă a cotaţiilor aurului pe pieţele internaţionale” – comunicat ANAF.

  09.09.2015

           Cu mulţumiri pentru colaborare,

           Biroul comunicare şi servicii interne

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa le ia Tripon, finul lui Stana de la ANAF, ca doar e abonat la licitatii „cu dedicatie”. Dom’ director Draganescu, ziceți-ne si noua, cât mai aveți de gând sa tolerați hoția instaurata la nivelul ANAF-executări silite?? Va vine rândul la scris, fiți fără grija!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.