luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 2.200 de români au luat cu asalt Urgențele în prima zi de Crăciun

  de Special Arad | 26 decembrie 2018, 9:15 AM | Naţional

  0

  În Ajun și în prima zi a Crăciunului, salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în peste 2.200 de cazuri de urgență. Peste 5.100 de pompieri au acționat zilnic pentru siguranța cetățenilor.

  Potrivit IGSU, s-au înregistrat în două zile, în Ajun și în ziua de Crăciun, un număr de 2.266 de situații de urgență.

  Astfel, pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 1.838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.

  De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte 195 misiuni de protejare a comunităților.

  În cele două zile, 1.856 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.

  IGSU arată că, totuși, numărul intervențiilor la care au participat se menține relativ constant, iar față de perioada Crăciunului din anul 2017 s-au înregistrat mai puțin cu 11 evenimente în acest an.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.