Perchezițiile la traficanții cu țigări, extinse și la Arad! Liderul filierei, angajat ANAF (Video)

  de - | 17 august 2015, 8:46 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Una dintre cele mai ample operațiuni ale Poliției de Frontieră Timiș are loc în această dimineață! Peste 50 de descinderi se desfășoară concomitent în Timiș și în alte 3 județe pentru distrugerea a 3 filiere de trafic de țigări, extrem de bine organizate – susține opiniatimisoarei.ro
  Aproape 100 de persoane vor fi ridicate de polițiștii de frontieră și jandarmi și vor fi conduse la audieri. În cele din urmă, perchezițiile s-au extins și la Arad, unde mai mulți traficanți se află în vederea organelor de anchetă.

  Este vorba de un dosar complex, instrumentat de polițiștii de la Sectorul de Frontieră Cruceni privind contrabanda cu țigări aduse din Ucraina și plasate mai apoi pe piețele din județele: Timiș, Suceava, Sibiu și Caraș Severin.

  Traficanții erau monitorizați de polițiștii de frontieră încă de la începutul anului. Au fost urmăriți cu atenție cum introduceau în România țigările chiar prin punctele de trecere frontieră cu Ucraina, cum erau transportate în depozite clandestine de unde, mai apoi, erau distribuite prin vânzători stradali.

  Potrivit anchetatorilor, pentru eficiență și profit maxim, traficanții, organizați în 3 rețele, lucrau perfect împreună. Colaborarea era foarte bine pusă la punct, astfel că, atunci când una dintre filiere rămânea fără marfă, era imediat aprovizionată de o alta, care dispunea încă de suficiente țigări, pentru ca toată lumea să câștige.

  Este pentru prima oară când vor ajunge la sediul DIICOT și vânzătorii stradali de țigări, ultima verigă din lanțul contrabandei cu tutun.

  Aceștia au fost urmăriți săptămâni întregi de către oamenii legii, care au stabilit foarte clar cum erau organizați, de unde preluau marfa, unde și când o vindeau, în ce locuri ascundeau cartușele, cum își racolau clienții și cât reușeau să câștige din vânzarea pachetelor de țigări.

  În timpul perchezițiilor din această dimineață din Caraș Severin a fost reținut și liderul filierei care aproviziona județul. Acesta este un angajat al ANAF. În mașina lui polițiștii de frontieră au descoperit zeci de baxuri de țigări de contrabandă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.