joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Procurorii au făcut percheziții la Primăria Pecica! S-au ridicat documente din birouri

  Parcarea exclusivistă din fața Primăriei Pecica este, practic, blocată în dimineața acestei zile (pentru posteritate, luni, 2 mai) de mașini, fie inscripționate deloc prietenos pentru primarul Antal (Poliția), fie de un alb imaculat, rău prevestitor (având în vedere numerele cu „ MAI” și altele… „sub acoperire”). Ca să nu mai punem la socoteală „mascații” care asigură „logistica” acestei acțiuni căreia, în limbaj uzual i se spune percheziție. Și asta, tocmai când primarul Antal Petru își începuse vacanța, în Egipt.

  Așadar, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în dimineața acestei zile au început percheziții la Primăria Pecica. Din primele informații, neconfirmate, acțiunea are în vedere ridicarea unor documente în legătură cu ocuparea unor terenuri ce aparțin unui localnic – cel care, de altfel, a sesizat de mai multă vreme, atât DNA, cât și Curtea de Conturi pe această temă.

  Interesant (și curios, totodată), deși primarul este în vacanță (concediu), nici înlocuitorul său de drept, viceprimarul Stanaiov, nu este la serviciu…

  primaria pecica perchezitți279278490 965659877475314 3880807462876689013 n 279369978 1611761062541739 1606084573247873050 n

  UPDATE

  Viceprimarul Miodrag Stanaiov a ținut să precizeze că este la birou: „Da, am fost pe teren împreună cu consilierul meu, dar când am aflat despre ce se întâmplă în Primărie, am venit imediat la birou, unde sunt și acum. Pot spune că au fost solicitate diferite documente legate de o problemă veche, legate de un teren pe care au fost construite case, prin ANL, pentru romii din oraș”.

  UPDATE 2, Primăria Pecica

  În legătură cu percheziția efectuată, în cursul acestei dimineți, la sediul Primăriei Oraşului Pecica, facem următoarele precizări:

  – acțiunea întreprinsă la sediul Primăriei Oraşului Pecica a fost realizată de către echipaje de poliție din cadrul I. P. J. Arad, nefiind prezenți procurori;

  – s-au ridicat documente din arhiva instituţiei, pentru o plângere penală formulată de un cetăţean cu domiciliul în localitate, care a mai depus  un număr de alte patru plângeri penale cu acelaşi obiect (aceasta fiind a cincea), toate fiind soluționate cu ordonanţe de clasare. Plângerile vizează un teren cu suprafaţa de 761,25 metri pătraţi, expropriat în vederea construirii unui număr de 49 de locuințe sociale pentru comunitățile de romi, printr-un program al Agenției Naţionale pentru Locuinţe (ANL);

  – aceeași persoană a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva Primăriei Oraşului Pecica (în legatură directă cu obiectul plângerilor penale), procesul fiind  respins atât de Curtea de Apel Timișoara, cât și de Înalta Curte de Casație şi Justiție București.

  Considerăm inutilă această desfășurare de forțe și mandatul de percheziţie, având în vedere faptul că am pus la dispoziţia Poliției Orașului Pecica, prin corespondență, la fiecare plângere formulată, toate documentele care ni s-au solicitat.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Duminica de 1 Mai la amiaza si toata ziua de Luni s-au facut prospectiuni pt cautarea gazelor de sist pe terenurile agricole din Pecica de catre niste cetateni maghiari! Au batut tarusi si bineinteles nimeni din primarie nu stie nimic. Doar o persoana stie de peste mari si tari!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.