duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Containerul cu calculatoare și alte documente de la balastiera omului de afaceri Ovidiu Palcu a ars marți dimineață „lângă” paznici

  de Special Arad | 26 iulie 2022, 12:21 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Dacă ne luam după comunicatele venite din partea reprezentanților ISU ne dăm seama că au loc multe prea multe incendii în ultima perioadă. Ne-am obișnuit deja cu faptul că unele sunt datorate unor cauze naturale, însă pe de altă parte mai sunt și altele care pot da ușor de bănuit. Au fost intenționate? Nu au fost? Are cineva ceva de câștigat? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care ne vin în minte atunci când aflăm că se întâmplă ce cel puțin dubios, fără prea multă logică și cu niște coincidențe ciudate.

  De exemplu, în această dimineață, în jurul orei 04.20, pompierii au fost anunțați să se prezinte la un incendiu izbucnit la sediul-container al unei balastiere de pe drumul Arad-Horia. Din nefericire (sau din fericire?), incendiu a fost văzut mult prea târziu de paznicii care aveau în grijă terenul noaptea trecută.

  Concret, aceștia ori dormeau, ori din alte motive necunoscute, n-au văzut că a luat foc tocmai containerul în care se aflau actele și calculatoare care normal că „țineau” o anumită gestiune la ceea ce se petrecea pe acea balastieră, container lângă care aceștia aveau „biroul”… sau „dormitorul”.

  Mai mult, ca să fim și mai expliciți, balastiera aparține lui Ovidiu Palcu, om de afaceri arădean care se ocupă atât cu balastierele, cât și cu construirea de blocuri sau alte clădiri, dar și cu deszăpezirile.

  Pentru moment putem doar presupune că ar fi mai multe la mijloc, însă acest lucru nu îl putem ști cu exactitate. Totuși, somnul adânc pe care l-au avut paznicii sau lipsa de reacție din partea lor pare un motiv „tras de coadă”. Tocmai de aceea am ales să îl contactăm pe Ovidiu Palcu să aflăm ce spune acesta. Se pare că într-adevăr, paznicii ar fi dormit, însă, după cum declară acesta, nu ar fi ars niciun document important: „S-a aprins o gheretă acolo în spate. Nu erau documente în ea. S-a întâmplat azi noapte pe la 4. A adormit paznicul, le-a fost frică doar de motorina și benzina din apropiere. Au fost ceva calculatoare, dar mai vechi”.

  Pe de altă parte, știm că toate calculatoarele, cât ar fi ele de vechi, erau în funcțiune, însă în momentul în care au ajuns pompierii focul era generalizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.