vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziţii DNA la Judecătoria Sfântu Gheorghe. Preşedintele instanţei, Elena Poiană, e suspectă de luare de mită

  de Special Arad | 16 februarie 2016, 11:44 AM | Naţional

  0

  Procurorii DNA efectuează marți percheziții la Judecătoria Sfântu Gheorghe, iar ancheta l-ar viza pe un magistrat cu funcție de conducere, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

  Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au sigilat biroul președintei Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană, suspectată de fapte de corupție.

  Purtătorul de cuvânt al instanței, Jenică Chiper a declarat, pentru AGERPRES, că Elena Poiană este președinta Judecătoriei din data de 1 ianuarie 2016, iar faptele de care este suspectată ar fi fost săvârșite în perioada în care a lucrat în cadrul Tribunalului Harghita.

  „Pot confirma oficial că biroul ei a fost sigilat de către un lucrător de Poliție, nu a fost desfășurată încă o percheziție. Doamna este președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe de la data de 1 ianuarie 2016, dată la care a și venit în această instituție (…) Referitor la fapte, acestea ar fi din 2015, când era judecător al secției Penale din cadrul Tribunalului Harghita, deci faptele nu au fost săvârșite în calitate de judecător sau președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, asta pot să vă spun oficial”, a declarat Jenică Chiper.

  Magistratul Elena Poiană, în prezent președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, ar fi pretins și primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbați arestați. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpați.

  Potrivit surselor, Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violență este greu să se obțină cercetarea sub control judiciar

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.