sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Pe parcursul zilei sunt toți «treji» și agresivi”! Eșecul unor instituții are o mascotă: Strada Mețianu

  de Mihai Todoca | 27 iulie 2022, 9:31 AM | Strada | Topic special

  6

  (foto: Corina Huțan/Facebook)

  „Liniuțele” încă se dau pe Centru, oamenii străzii sunt la fel de agresivi, zona Gării a rămas la fel de nesigură, iar Boul Roșu își „păstrează” tradiția de HUB al oamenilor străzii

  „În rest, totul e super fain” – și-a încheiat postarea o arădeancă, sătulă să mai fie acostată de oamenii străzii de pe binecunoscuta Mețianu, strada care a înghițit bănci de mii de euro pe care acum se odihnesc cei din imagine.

  De început, postarea a început-o așa: „Pe strada asta circul zilnic de câteva ori. Să nu credeti că ziua e altfel. Dimpotrivă, pe parcursul zilei sunt toți «treji» și agresivi”.

  Măcar dacă ar fi inofensivi, însă nu este așa, o știe cam toată lumea care circulă pe respectiva stradă. Îți cer bani, iar dacă nu le dai, devin gălăgioși și agresivi. Pot deveni gălăgioși și fără să îi ignori. Noapte de noapte, zi după zi, acești oameni agresivi își fac simțită prezența, iar echipajele de la Poliția Locală sau/și Poliție trec rareori pe acolo, poate doar să-i amendeze pe cei care mai înfrumusețează locul cu muzică live.

  Nu avem cum să nu vedem eșecul unei întregi instituții în a face totuși sigură strada pietonală care de altfel ar avea un potențial enorm. Dar când treci pe acolo, iar toate simțurile îți sunt inundate de mizerie, putoare, combinate și cu frică… cam ocolești.

  Nu este prima oară când zona „calamitată” a fost în atenția internauților. Ba mai mult decât atât, aceasta este menționată cu sfințenie, o dată la patru ani, de către cei care ne conduc dând-o exemplu de „stradă pietonală”.

  Ne este nouă jenă de lipsa lor de jenă.

  Nu înțelegem cum pot fi speriați cei de la Poliția Locală și IPJ Arad de câțiva oameni care mișună într-un mod constant pe o stradă, care este frumoasă acum de când clădirile au început să fie restaurate.

  Este un eșec al tuturor instituțiilor implicate în a asigura minimul de siguranță al arădenilor care lunar varsă bani în bugetul local pentru a primi înapoi o totală lipsă de implicare.

  Cometariile la postare, bineînțeles că nu au întârziat să apară:

  • „Nimeni nu-i curios, Eli …..m-am lămurit. De la mine stop vot la toți. Or ajuns neplătitorii de impozite sa facă ce vor din orașul asta”.

  • „Azi cânta cineva live. Așa fain suna …
  După ce am facut o poză, am văzut mizeria de pe pietonală”

  • „Asta îi pietonala Aradului, orice asemanare cu alt oraș este pierdere de vreme”

  • „Str. Mețianu s-a dorit cândva a fi pietonala Aradului. Din păcate, reflectă perfect degradarea urbei şi dezinteresul celor care se află la cârma ei. Am copilărit în zonă, este dureros sa văd că în 40 de ani nu s-a întâmplat, practic, nimic”

  • „Bună… Și eu trec de foarte multe ori pe strada Metianu și s-a întâmplat să meargă Poliția Locală în fața mea și se face că plouă când trece pe acea stradă”

  Acestea sunt doar câteva dintre zecile de comentarii la postare. Dar cine să-i audă? Cine să-i audă pe cei care se trezesc în fiecare dimineață, se duc la lucru, își văd de treburile lor, plătesc taxe și impozite, iar când merg acasă trebuie să facă slalom printre oamenii străzii, drogați și oameni cu evidente probleme mintale.

  Vezi video AICI.

  Sursă video: Facebook /Adriana Crișan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Vezi stimabile? De 3 decenii presa locală se „leagă” numa’ de clasa politică pentru orice. De aceea arădenii văd vinovați peste tot numai primari sau vice ori consilieri iar cei care trebuie să-și facă treaba pentru care sunt plătiți (jandarmeria, și miliția+locala) stau la adăpost pt că orice s-ar întâmpla lumea înjură in altă direcție.

    Hai să calculăm câtă „mână de lucru” există la ordine publică și cum arată ordinea publică arădeană apărată de această „mână de lucru”.

    +3 voturi
    +1
    -1
  1. Adevărul este că tremură IPJ-ul când apar astfel de articole. Vor fi luate măsuri sau vor continua cercetările exact ca ăia de la rutieră. :))

   Faceți un exercițiu de imaginație și desființați aceste instituții pentru 3 luni fără să spuneți nimănui să vedeți că viața merge la fel cu sau fără ajutorul lor.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Stau pe Baritiu, colț cu Metianu. Ce citesc aici e un articol tendențios, și oarecum nelalocul lui. Nu știu ce investiții s-au făcut și cât au fost de spălați bani prin ele, dar strada nu este atât de murdară sau atât de populată de indivizi dubioși pe cât se arată. După tonul articolului, te aștepți să nimerești într-un ghetou din Harlem. Nimic mai fals. Poate, dacă ar locui și autorul articolului aici, și s-ar întoarce noaptea de la lucru, la 23, sau chiar la 3, și nu i s-ar întâmpla nimic, și-ar îndulci puțin tonul. Că se poate mai mult, aprob. Că orașul în general arată ca și cum ar fi fost abandonat, de acord. Dar haideți să nu inflamam realitatea…

   0 voturi
   +1
   -1
   • Am locuit acolo cativa ani, si trec aproape zilnic pe acolo la diferite ore din zi si noapte. Dar haideți sa deschidem ochii cand circulam pe Mețianu, bine? Nici nu poate fi vorba de articol tedentios, faptul ca realitatea dvs difera de restul zecilor care locuiesc acolo sau doar trec pe strada Metianu ar trebui sa va dea de gandit

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.