miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pecicanii sunt invitați să circule cu bicicleta în 20 septembrie

  de Special Arad | 19 septembrie 2017, 9:08 AM | Pecica

  0

  Orașul Pecica se alătură în acest an numărului mare de localități din țară și de pe întregul continent, care participă la Săptămâna Mobilității Europene (SEM).

  Campania anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene, are loc în perioada 16-22 septembrie și are drept scop încurajarea autorităților locale de a introduce și promova soluții de transport ecologice, respectiv promovarea unei atitudini practice a cetățenilor de a încerca soluții alternative la utilizarea automobilului.

  Mișcarea în aer liber cu mijloace de transport nepoluante va spori calitatea vieții în orașe ajutând la reducerea poluării aerului și a celei fonice.

  În anul 2017, tema sub care se desfășoară evenimentul: „O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”, urmărește promovarea soluțiilor de mobilitate partajată care să evidențieze beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante, precum și reducerea costurilor prin utilizarea acestora.

  În acest spirit, Primăria Orașului Pecica încurajează toți locuitorii orașului și ai satelor aparținătoare, ca în data de 20 septembrie, miercuri, să meargă la locul de muncă cu bicicleta.

  Primii care vor oferi exemplu vor fi chiar angajații administrației locale, care se vor deplasa pe două roți.

  Foto: arhivă (Skirt Bike Arad / 2015)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.