Pecica a primit undă verde de la ADR Vest pentru un proiect ambițios din fonduri europene, îndreptat spre cultură și educație

  de Special Arad | 23 septembrie 2020, 7:32 PM | Pecica | Știri Arad

  0

  Agenția de Dezvoltare Regională (ADV) Vest anunță că a fost acceptată și contractată o amplă investiție cu finanțare europeană la Pecica, prin care se va construi un teatru de vară, se va reabilita și extinde școala primară, se va construi un centru de tineret, un centru cultural și se vor moderniza mai multe străzi din localitate. Lucrările sunt estimate să dureze în jur de 3 ani.  

  „A fost contractat proiectul pentru „Îmbunătățirea calităţii vieţii prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale, oferirea unor posibilități de petrecere a unui timp liber de calitate şi modernizarea infastructurii publice urbane în oraşul Pecica, jud. Arad”.
  Vor avea loc mai multe tipuri de intervenții:
  Va fi construit un teatru de vară cu o capacitate de 500 locuri, pe o suprafață de 825 mp. Aici se vor putea organiza spectacole de teatru, concerte, ateliere etc.
  Va fi reabilitată, extinsă cu un nou corp de clădire, modernizată și echipată unitatea de învățământ primar de pe strada 1 nr. 220, cu o suprafață de 1.841 mp.
  Sunt prevăzute termoizolații la pereți, plăci și planșee, hidroizolații locale pentru a îndepărta umiditatea din pereți, refacerea instalațiilor tehnico-edilitare, adaptarea infrastructurii pentru accesul persoanelor cu dizabilități, amenajare teren de sport, spații verzi, alei, scări și rampe pietonale, acces carosabil în incintă, platformă de colectare selectivă a gunoiului menajer, noi racorduri de apă și canalizare menajeră, un nou branșament electric.
  Va fi amenajat un Centru de tineret prin refunctionalizarea, modernizarea și dotarea unui imobil de 1.622 mp situat pe strada 401 nr. 128, în prezent neutilizat.
  Copiii și tinerii din Pecica și din satele aparținătoare vor avea la dispoziție săli de informatică, de tenis de masă și de dans, vestiare, o sală de socializare și cățărare, o sală educațională, etc.
  Va fi construit un Centru Cultural Tradițional pe amplasamentul din str. 2 nr. 64 (274 mp), cu sală de expoziții și proiecții, trei ateliere multifuncționale, grupuri sanitare, depozit etc.
  Ambele centre vor fi dotate cu echipamente specifice activităților.
  Vor fi reabilitate și modernizate mai multe străzi din Pecica: 401, 327, 324, 236 și 420. Vorbim despre structuri rutiere noi pentru trotuare, piste de biciclete și accese la proprietăți, amenajarea intersecțiilor cu străzile și drumurile laterale, precum și a spațiilor verzi adiacente carosabilului, semnalizări rutiere, amenajarea unor locuri de parcare, alei etc.
  Prin proiect vor fi reabilitați/ modernizați 4,69 km de drumuri publice, vor fi creați 2,12 km de piste pentru biciclete și vor fi amenajați aproape 42.000 mp de spații verzi.
  Valoarea totală a investiției este de 25.138.075 lei, din care 22.345.095 lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.
  Perioada de implementare este de 38 de luni”, se arată în comunicatul trimis de ADR Vest.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.