Doi cetățeni, un român și un belgian, cercetaţi pentru trafic de migranţi

  de Special Arad | 9 August 2021, 12:23 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean român şi unul belgian, care au sprijinit unsprezece cetăţeni din India şi Pakistan, în încercarea de a trece ilegal frontiera.

  Cei doi cetăţeni sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

  În data de 07.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

  Astfel, în jurul orei 13.00, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Comloşu Mare-Gotlob, judeţul Timiş, un autoturism marca VW Sharan înmatriculat în România. Mijlocul de transport era condus de un cetăţean român, domiciliat în judeţul Arad.

  La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului unsprezece persoane, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Astfel, aceștia împreună cu șoferul aflat la volanul autovehiculului au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări.

  În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite, nouă bărbaţi şi două femei, sunt cetăţeni din India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani. La cercetări, s-a stabilit că şoferul autoturismului i-a preluat pe cei unsprezece din zona de frontieră cu intenţia de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.

  Extinzând cercetările, în jurul orei 22:00, a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean belgian în vârstă de 34 de ani, persoană implicată în activitatea de organizare a grupului format din cei 11 migranţi.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei unsprezece  cetăţeni indieni şi pakistanezi.

  De asemenea, cetăţeanul român şi cetăţeanul belgian sunt cerecetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.