sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Pasionații de afaceri au un parazit în creier, transmis de… pisici

  de - | 5 august 2018, 12:00 PM | Internaţional

  2

  (foto: 7-Themes.com)

  Cei atrași de afaceri și cei care au ajuns să le studieze, dar și antreprenorii sunt infectați, cel mai adesea, cu un parazit în creier. Cel puțin, asta reiese dintr-un studiu al oamenilor de știință despre care a scris New Scientist, citat de Ziare.com,

  E vorba despre Toxoplasma gondii, parazitul transmis de pisică, dar și prin carne îndeajuns preparată sau apă contaminată. În cadrul studiului au fost testați aproape 1.300 de studenți și a reieșit că cei care studiau afacerile erau cel mai adesea infectați cu acest parazit.

  Acest parazit nu face gazda să se simtă rau, dar poate rămâne în creier întreaga viață. Unele studii au legat acest parazit de schizofrenie, tulburarea bipolară, tendințele suicidale sau furia explozivă. Poate avea ca urmare însă și încetinirea reacțiilor.

  Pe de altă parte, după cum a arătat echipa de cercetători, parazitul reduce teama de eșec a gazdei sale, o face să își asume riscuri mari. Experimentele au arătat, de asemenea, că șoarecii infectați nu aveau deloc frică în fața pisicilor.

  Sursa: Ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.