Parchetul European condus de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi devine operațional de la 1 iunie

  de - | 26 May 2021, 7:20 PM | Internaţional

  0

  Potrivit Comisiei Europene, citat de Biziday, Parchetul European va avea competență în anchetarea:

  •  fraudelor în materie de cheltuieli și venituri;

  •  fraudelor în materie de TVA (dacă implică două sau mai multe state membre și un prejudiciu de cel puțin 10 milioane EUR);

  •  spălarii de bani aferentă activelor provenite din fraudarea bugetului UE;

  •  corupției active și pasive sau deturnării de fonduri care afectează interesele financiare ale UE;

  •  participării la o organizație criminală în cazul în care scopul principal al activităților acesteia este săvârșirea de infracțiuni împotriva bugetului UE.

  În comunicatul de presă, Comisia amintește că EPPO este prima instituție din UE abilitată să conducă anchete la nivel transnațional. Anchetele vor fi independente față de celelalte instituții europene, precum și de cele 27 de state membre.

  Va completa activitatea altor organisme și agenții ale UE, cum ar fi OLAF, Eurojust și Europol, cooperând cu acestea, precum și cu autoritățile competente ale statelor membre care nu participă la Parchetul European. Se preconizează că EPPO va investiga, în cele din urmă, aproximativ 3 000 de cazuri pe an”, încheie Comisia comunicatul.

  Sursa: biziday.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.